Her er byen med færrest NemID-brugere

Øster Assels på Mors i Nordjylland scorer lavest i antallet af NedID-brugere i Danmark. Aarhus kommer på førstepladsen med den største andel af NemID-brugere per indbygger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det går langsomt for indbyggerne i Øster Assels i Limfjorden med at få aktiveret NemID-kontoen. En opgørelse, som Version2.dk har lavet, viser, at kun 46,2 procent af indbyggerne i den nordjyske by bruger NemID.

Digitalt dygtigst er aarhusianerne. Hele 83,8 procent af indbyggerne i Aarhus C bruger NemID. Landsgennemsnittet er på 58,4 procent, så smilets by trækker op i statistikken. I hovedstadsområdet er det kun Brøndby, der ligger under landsgennemsnittet.

Den generelle tendens på danmarkskortet er, at færrest bruger NemID i Udkantsdanmark, også kendt under øgenavnet »Den Rådne Banan«, efter formen på området fra Nordjylland, langs den vestjyske kyst, ned over Sydjylland, Sydfyn, Lolland-Falster og Møn.

Værst i bananen står det til på Langeland, hvor Version2’s opgørelse viser, at Rudkøbing, Humble og Tranekær og Bagenkop alle er under landsgennemsnittet.

Version2 bragte første gang en opgørelse af, hvor mange danskere, der bruger et papkort med tal på til digital kommunikation med det offentlige i september 2011. I Version2’s analyse indgår også børn og unge under 15 år, der ikke kan få NemID, mens NemID, der udelukkende bruges til at kommunikere med eksempelvis banken, ikke er talt med.