Her er anklagedes forklaring: Det skete der i Ninna Hedeager Olsens seng

Byretten i København behandler sagen om mulig voldtægt og blufærdighedskrænkelse i den nu sygemeldte teknik- og miljøborgmesters lejlighed tidligere i år. Den anklagede oplyser, at han har haft et seksuelt forhold til borgmesteren.

Ninna Hedeager Olsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Den tiltalte mand i sagen om mulig voldtægt og blufærdighedskrænkelse i den sygemeldte teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsens (EL) lejlighed tidligere i år er onsdag blevet i afhørt byretten i København.

Episoden skal have fundet sted søndag 31. marts i en seng i borgmesterens lejlighed på Nørrebro i København, hvor der i alt lå fire personer.

Efter en fest hos teknik- og miljøborgmesteren aftenen og natten forinden.

Under afhøringen kom det frem, at den 30-årige mand har haft et seksuelt forhold til borgmesteren.

Han oplyser, at han og Ninna Hedeager Olsen har arbejdet sammen i et par år, og at de »i månederne inden den fest også indledt et seksuelt forhold«.

»Vi havde en intern forståelse af, at det ikke var et eksklusivt arrangement,« forklarer han.

Ninna Hedeager Olsen sygemeldte sig nogle uger efter episoden, 24. april, og har siden da ikke været at finde på rådhuset.

For nylig er hendes sygemelding blevet draget i tvivl, fordi hun angiveligt har hjulpet til på en venindes kro på Tunø.

På samme måde er det først for ganske nylig, at hun af kommunen er blevet bedt om at indlevere en lægeerklæring på, at hun er uarbejdsdygtig.

Først bold, så på bar

I løbet af dagen 31. marts havde den tiltalte, borgmesteren og en gruppe andre været til fodboldkamp, inden festen blev indledt i lejligheden. De gik herefter videre på en bar, og i fire af dem endte senere hjemme i borgmesterens seng.

Manden oplyser, at han ikke oplevede, at den kvinde, som han er tiltalt for at have voldtaget, ydede modstand.

Han forklarer også, at han ikke havde til hensigt at berøre Ninna Hedeager Olsen, som han er tiltalt for at have blufærdighedskrænket.

»Jeg vågner op liggende i ske med (forurettede),« oplyser han:

»Vi har været tæt på hinanden, og vi har kysset. Gad vide, om det var mere end det? Jeg ved ikke, om hun også er vågen, men jeg har en fornemmelse af, at hun relativt hurtigt derefter er vågen.«

Han omtaler forurettede som »en perifær bekendt, og vi har tidligere mødt hinanden, men vi har som sådan ikke talt så meget sammen før den aften«.

Fysisk akavet

Anklager spørger, om han gør noget ved hende.

»Ja, jeg rører ved hende. Jeg starter med at holde om hende. Jeg starter med at røre hende på siden af maven. Da jeg oplever, at hun ikke siger nej, bevæger jeg hænderne ned på bryster.«

Der er ingen samtale undervejs, tilføjer han.

»Det er min klare opfattelse, at hun var vågen,« oplyser han:

»Da jeg selv vågnede og begyndte at røre ved hende, var jeg ikke sikker på, at hun var vågen.«

Han forklarer, at han »kysser hende i nakken og indleder så efter et stykke tid samleje«.

Han oplever ikke, at hun yder modstand. Hun giver heller ikke udtryk af at være interesseret, tilføjer han.

Han beskriver situationen som fysisk akavet.

»Altså det er en akavet vinkel og ligge i. Så nej det var ikke enormt nemt, men heller ikke enormt besværligt.«

Han spørger hende ikke, om hun har lyst.

»Vi ligger fire mennesker i sengen, og jeg ville ikke vække de andre,« siger han.

Han vurderer, episoden står på et par minutter, og at der ikke er den store repsons fra krænkede.

»Ja, jeg får på et tidspunkt fat i Ninna, men da jeg indser det, giver jeg slip,« forklarer han og henvser til, at de ligger tæt i sengen alle fire.

Skal jeg forstå, at det er et uheld, lyder det fra anklager.

»Ja, det er ikke nogen gennemtænkt eller planlagt handling,« siger han:

»På et tidspunkt drejer hun sig om på ryggen. Og det tager jeg som et tegn på, at vi skal stoppe. Så aer jeg hende på skulderen, og så lægger vi os til at sove.«

Han fortæller, at han efterfølgende »tænkte, at vi skulle tale om, at hun (forurettede) almindeligvis ikke var sammen med mænd. Det var nok noget ekstra, vi skulle tale om.«

Fik en SMS

Han får siden en SMS fra borgmesteren om, at de skal snakke.

»Mig og Ninna mødes tirsdag. Hun fortæller at hun har anbefalet (forurettede) at melde sig til Center for Voldtægtsofre. Og at jeg har begået en voldtægt. Hun spørger, om det kan passe? Og jeg svarer, at det kan det jo så åbenbart. Jeg oplever ikke, at det er en situation, hvor det er passende for mig at give min version af situationen, fordi en anden åbenlyst har en opfattelse af situationen,« siger han.

»Jeg spørger Ninna, om (forurettede) er interesseret i at høre fra mig. Så siger hun nej, det tror jeg ikke på nogen måde. Så spørger jeg, hvad jeg så kan gøre, så siger hun, at jeg bør melde mig for voldtægt. Jeg tager ind (på politistationen) og melder mig, og i starten ved de ikke, hvad de skal gøre, fordi der ikke er blevet anmeldt noget. Engang efter midnat fortæller de, at nu er der rejst en sigtelse. Så bliver jeg undersøgt af en retsmediciner.«