Her bliver det over 30 grader søndag

Søndag er sidste mulighed i denne omgang for at opleve høj sommersol og sydlige temperaturer, og flere steder i landet vil vejrguderne skrue termostaten op over 30 grader.

Søndag er sidste mulighed i denne omgang for at opleve høj sommersol og sydlige temperaturer, og flere steder i landet vil vejrguderne skrue termostaten op over 30 grader. ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag kan du roligt smide trøjen, smøre dig ind i solcreme og fortælle din bedre halvdel, at det simpelthen er for varmt til havearbejde i dag.

Over hele landet vil det nemlig blive godt gammeldags lummert, og særligt i den østlige del af Danmark vil man nå temperaturer, man normalt skal langt sydpå for at opleve. Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Lars Henriksen.

»Det bliver en rigtig varm og lummer dag i Danmark. De højeste temperaturer kommer til at være i den østlige del af Sjælland, hvor man mange steder kommer op på mellem 27 og 32 grader. Længere vest på må man lade sig nøje med 26-27 grader. Vinden bliver svag til let fra skiftende retninger, hvilket betyder, at man ikke får megen hjælp til at køle sig af med en brise,« siger Lars Henriksen.

Er man til den stegende hede, som vi oplever i øjeblikket, så er det med at nyde søndagen i det fri, for når aftenen falder på, så er det store skiftedag rent vejrmæssigt.

»I aften og i nat skal vi have en koldfront ind over os, og den vil medføre kraftig regn nogle steder. Vi har allerede sendt et risikovarsel for skybrud ud, men det kan nemt blive forhøjet til et reelt varsel op ad formiddagen, Fra mandag skal vi så til at forberede os på et noget andet sommervejr,« siger Lars Henriksen.

Risikoen for kraftige byer er til stede over hele landet, men den er størst på Fyn, Sjælland og Lolland-Falster.