Hensynet til flagermus forsinker byggeprojekter

Entreprenører er forpligtet til at tage vidtgående hensyn til sjældne flagermusarter, når de udfører byggeprojekter. Det forsinker ofte byggeprocessen.

Det kan være en tidskrævende affære, hvis du som entreprenør støder på en af de 17 forskellige flagermusarter, når du er i gang med et byggeprojekt. Fordi Danmark har pligt til at beskytte flagermusene, forsinker det ofte byggeprocessen, da der skal tages vidtgående hensyn til de flyvende pattedyr, skriver Politiken.

Da Metroselskabet skulle grave ud til Cityringen på Assistens Kirkegård i 2009, måtte en biolog bruge flere nætter med en flagermusdetektor og tjekke træer for spor af dyrene. Fordi der kun er ganske få måneder, hvor flagermus ikke sover eller yngler, er der et meget lille vindue til at fælde de træer, de lever i.

Men selvom beskyttelsen af flagermusene for alvor er blevet en faktor i byggeprojekter, er der mange private og mindre entreprenører, som ikke tager hensyn til de sjældne flagermus, skriver avisen.

Ifølge Politikens kilder kender mange private og små entreprenører tilsyneladende ikke reglerne, eller også er det udtryk for en modvillige mod at betale for eventuelle undersøgelser.