Hemmeligt barn holdt indenfor hele sit liv i Helsingør

Helsingør Kommune fik tip om hemmeligholdt barn, men måtte ikke undersøge det. Barnet har tilsyneladende været holdt indenfor hele sit liv.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Helsingør Kommune ikke kendte noget til en dreng, der tilsyneladende er blevet født uden myndighedernes vidende, så kan det skyldes, at kommunen ikke havde lov til at tage ud og besøge familien, der i forvejen har fået tvangsfjernet seks børn.

Kommunaldirektør Bjarne Pedersen fortæller således til DR Nyheder, at kommunen for nogle år siden fik et meget løst tip om, at der kunne være et hemmeligholdt barn hos familien, der allerede havde fået tvangsfjernet seks børn. Ankestyrelsen sagde dog dengang nej til, at kommunen måtte undersøge sagen.

- Hvis det ikke var fordi, politiet af en helt anden grund går ind og overrasker og konstaterer barnet, så er det jo frygteligt at tænke på, hvor lang tid, der kunne gå, før man fandt det, siger Bjarne Pedersen til DR Nyheder.

Politiet fandt barnet i familiens garage under en ransagning i sidste måned. Ransagningen havde dog intet med drengen at gøre, men handlede tilsyneladende om skatteunddragelse.

- Barnet har været holdt indenfor hele sit liv. Der var tilsyneladende en lille indelukket gård, som han fik lov til at komme ud i, men forældrene vil ikke tale med os, så vi kan ikke få mere at vide, siger Bjarne Pedersen til TV 2.

Ifølge Helsingør Dagblads oplysninger var drengen i dårlig fysisk og psykisk tilstand, da en politibetjent fandt ham.

- Vi bruger nu mange kræfter på at lære barnet at lege og omgås med andre. Blandt andet hoppe og springe, som børn nu fysisk skal kunne. Vi har også sat kraftigt ind på sprogudviklingen, forklarer Bjarne Pedersen til DR Nyheder uden at ville gå nærmere i detaljer.

Politiet har nu sigtet parret for vanrøgt, og drengen er nu blevet fjernet fra hjemmet. Han vurderes til at være fire år gammel, men der ikke er registreret nogen fødselsdato.

Både De Konservative og Dansk Folkeparti har bedt social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) om at gå ind i sagen.