Helsingør-forældre nægter vanrøgt af søn

Forældrene til den lille dreng, der angiveligt blev holdt skjult i en garage i Helsingør, går nu for første gang og kommenterer sagen om deres søn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et ægtepar har i årevis været i åben konflikt med Helsingør Kommune, der har tvangsfjernet syv af deres børn, skriver bt.dk. I august opdagede politiet under en ransagning af familiens hjem, at forældrene har skjult familiens yngste, en dreng på fire år, for myndighederne hele barnets liv.

I en pressemeddelelse på moderens hjemmeside, tager ægteparret skarpt afstand fra kommunens og mediernes håndtering af sagen. Her skriver forældrene, at ’vi er helt ufrivilligt og uberettiget blevet hængt ud i verdenspressen på baggrund af beskidt, politisk og konstrueret løgn...’

De afviser også, at de har udsat deres søn for vanrøgt. De benægter historien om, at den lille dreng skulle have levet i en papkasse i en garage. Og de understreger, at han ikke har været på den samme adresse hele sit liv, og at han bestemt har haft kontakt til andre voksne.

De bekræfter, at drengen ikke havde noget cpr-nummer, men det mener de er alt for drastisk at lægge til grund for en tvangsfjernelse.

’Det er IKKE en tvangsfjernelsesgrund ikke at have et cpr.nr. Som bekendt har ALLE ret til at stifte familie jvf. FN konventionen som Danmark HAR underskrevet,’ skriver forældrene blandt andet.