Hells Angels på Fyn i knæ

Rockergruppen er presset i Odense, fordi flere medlemmer sidder fængslet for kriminalitiet.

Den eneste rockerklub på Fyn, Hells Angels med hovedkvarter i Odense, kan være på vej i knæ eller ligefrem på vej mod lukning. Det vurderer man hos Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC), der overvåger rockerne i Danmark, skriver Fyens Stiftstidende.

- Vi har tidligere set, at man fryser mindre afdelinger ned i en periode eller lukker dem helt, hvis der ikke længere er så mange folk tilbage i klubben, siger vicepolitiinspektør Jørgen Skov Isalin hos det Nationale Efterforskningscenter.

Her vurderer man, at rockerklubben i Odense i øjeblikket har 11 medlemmer, hvoraf flere allerede sidder fængslet eller afsoner lange fængselsstraffe.

Så sent som i juni blev rockerklubbens krigsminister og fremtrædende medlem MartinYoung Schmidt og prøvemedlemmet Lars Høyer Wolgast hver idømt 12 års fængsel for omfattende handel med kokain.

Og den 20. august indledes i Århus en næsten identisk narkosag mod Odense-klubbens præsident og endnu et fremtrædende medlem af Hells Angels i Odense.

Begge tiltales for omfattende handel med narko, en udløber af sagen fra juni. Og idømmes de to rockere en straf af samme længde som de to andre, kan klubbens fynske afdeling være på vej mod afgrunden.

- Den økonomi, de har haft i kraft af denne handel, er jo væk. De er pressede af deres egne forbindelser og af os, for de ved jo ikke, hvor meget vi ved. Og så er de medlemmer, der er på fri fod, pressede, fordi de skal løbe stærkere for at tjene penge, som Jørgen Skov Isalin siger.

Hos Hells Angels er det almindeligt, at de, der er ude, gør alt, hvad de kan for at støtte dem, der sidder inde og deres familier økonomisk. Så der kan vente rockerne i Odense en svær tid de næste mange år.I straffesagen i Århus er i alt fire mænd tiltalt, og ifølge politiadvokat ved anklagemyndigheden i Østjylland, Claus Henrik Nielsen, så ventes der dom i sagen allerede den 6. september.

I begge sager er politiet og anklagemyndighedens vigtigste værktøj et kronvidne, der fungerede som narkokurer for rockerne. Vidnet fik under sin varetægtsfængsling nok og lagde alle kort på bordet.

Noget, der siden har bragt ham i overhængende livsfare ifølge anklagemyndigheden. Og hos NEC ser man frem til sagen i Århus.

- Det er rigtig gode sager for os, som Jørgen Skov Isalin siger.

Kilde: Fyens Stiftstidende