Hellerup-elever skal have en røffel

Bagmændene bag sexvideoen på Gl. Hellerup Gymnasium skal have en røffel, mener formanden for Gymnasieskolernes Rektorforening.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var pikant underholdning til en morgensamling forrige tirsdag på Gl. Hellerup Gymnasium, hvor en video med oralsex og samleje mellem to elever blev vist på storskærm. Sager som denne skal altid få rektorer til at handle. Det mener formanden for Gymnasieskolernes Rektorforening, Jens Boe Nielsen.

- En gang i mellem, en sjælden gang i mellem, så sker der sådan noget, som der er sket her. De skal selvfølgelig have en røffel.

Det er nemlig rektorernes opgave at lære de unge om almindelig god opførsel, mener han.

- Det er vores opgave at almendanne eleverne. Det vil sige bidrage til det, der med gammeldags ord hedder god opførsel.

Det er til gengæld ikke rektorernes opgave at fortælle om, hvilken straf elever får, hvis de opfører sig som sexvideobagmændene på Gl. Hellerup Gymnasium. På den måde har rektor på Gl. Hellerup Jørgen Rasmussen, der har valgt at holde gymnasiets sanktioner hemmelige, handlet rigtigt, mener Jens Boe Nielsen.

- Ingen kan være tjent med, at sådan nogle sager kommer ud i medierne i større omfang.

'Niveauet er godt'

Fremvisningen af sexvideoen får dog ikke Jens Boe Nielsen til at blive bekymret for elevernes opførsel på landets gymnasier generelt.

- I det store hele synes jeg, vores elever opfører sig pænt og ordentligt. De ved godt, hvornår de generer andre. Jeg synes generelt, at niveauet er godt.

Rektor på Gl. Hellerup Gymnasium, Jørgen Rasmussen, politianmeldte ikke eleverne, der har lavet sexvideoen. Men Nordsjællands Politi er nu gået ind i sagen. Jens Boe Nielsen vil dog ikke vurdere, hvornår en rektor bør politianmelde.

- Hvis elever går over stregen - og det sker på alle gymnasier - så tager man drøftelsen med de elever. Og forklarer, hvorfor man synes, noget ikke er i orden. Sådan synes jeg, man regulerer det. Om det er rektors ansvar at anmelde, eller det ikke er, vil jeg ikke tage stilling til. Det er rektors ansvar at handle, men hvilken handling, der skal foregå, vil jeg ikke tage stilling til.

Nordsjællands Politi oplyser, at undersøgelserne i sagen begynder på tirsdag.