Helle Thorning har sat sit hold

Socialdemokraterne blander kortene frem mod næste valg. En storstilet rokade med nye og gamle ansigter på plads.

Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt satte tirsdag holdet, der skal slå Anders Fogh Rasmussens VK-regering ved næste folketingsvalg. Den storstilede S-rokade blev konfirmeret på partiets gruppemøde tirsdag formiddag. Helle Thorning-Schmidts tro væbner, Morten Bødskov, overtager den tunge post som finansordfører efter Jan Petersen, der ikke genopstiller ved næste valg.

Den socialdemokratiske rokade er en blanding af nye og gammelkendte ansigter. Rokaden omfatter bl.a. fire MF'ere, der kom ind i Folketinget ved seneste valg i februar 2005. Det er Karen Hækkerup, Mette Gjerskov, Kirsten Brosbøl og Magnus Heunicke.

- Rokaden er netop blevet vedtaget. Nu har vi sat vores hold frem til næste valg, og jeg er meget glad for at være en del af holdet, siger Magnus Heunicke, der er Socialdemokraternes nye trafikordfører.

Af mere kendte ansigter er blandt andre Jens Peter Vernersen, Ole Stavad og altså Morten Bødskov. Taberen i rokaden bliver Lone Møller, der er fyret som sundhedsordfører. Hun blev ifølge Ritzaus oplysninger tilbudt posten som kommunalordfører, men takkede nej.

/ritzau/