Helikopterulykke: Volvo-direktør styrtede i havet

Den administrerende direktør for Volvo Trucks i Danmark omkom efter alt at dømme, da en privatejet helikopter af uvisse årsager styrtede ned i Kattegat fredag.

Fredag blev ansatte hos Volvo Group Trucks i Danmark informeret om, at de formentlig havde mistet deres administrerende direktør Søren Wettergreen (lille billede) og deres sælger Mark Jacobsen. De omkom begge i det helikopter-styrt, som fandt sted fredag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jesper Vestergaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre personer døde, og én person savnes endnu, efter en helikopter styrtede ned i Kattegat få kilometer ud for Røsnæs Havn ved Kalundborg fredag.

To af passagererne blev bjærget fredag eftermiddag, og endnu én blev senere fundet livløs i vandet, men lørdag formiddag savnes den fjerde passager fortsat. Politiet har identificeret to personer og arbejder nu på højtryk for at fastslå identiteterne på de sidste to.

Men flere kilder bekræfter over for BT, at to topdirektører fra det danske erhvervsliv var ombord i helikopteren.

Den ene af de to er Volvo-direktør Søren Wettergreen, som siden 1988 har arbejdet for Volvo Group Trucks Danmark. Derudover var firmaets salgschef Mark Jacobsen også ombord på turen, som en kunde havde inviteret dem på.

Fredag blev de ansatte i virksomheden orienteret om, at de havde mistet to dygtige folk, bekræfter PR Manager Helle Hessel fra Volvo Group Trucks Danmark.

- Jeg kan kun sige, at vi har orienteret vores medarbejdere. Alle er naturligvis i dyb sorg, siger Helle Hessel til BT.

Søren Wettergreen nåede at fejre sit 25 års jubilæum i virksomheden sidste år. Han efterlader sig hustru, to voksne døtre og tre børnebørn.

Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter, at man har identificeret to af de omkomne til at være henholdsvis en 51-årig og en 37-årig mand.

- Det er en tragisk ulykke, hvor der er pårørende i stor sorg, og derfor forsøger vi hurtigst muligt at få identificeret de to sidste omkomne, så alle kan få klar besked. Der er stadig meget efterforskningsarbejde forude, men vi gør vores bedste, siger politikommissær Anders Birch Larsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

De fire mænd var lettet i den privatejede helikopter af typen Robinson 44 fra Roskilde fredag formiddag og havde kurs mod Samsø, da den af endnu uvisse årsager styrtede i havet.

- Der er stadig mange vragdele fra helikopteren, som skal bjærges. Derefter er det op til Havarikommissionen at undersøge, hvad der egentlig skete, forklarer Anders Birch Larsen.

Søværnets Operative Kommando (SØK) valgte fredag ved aftenstid at indstille eftersøgningen efter den fjerde passager.

- I samråd med SØK valgte vi at indstille eftersøgningen. Det skyldtes mørket og den manglende sigtbarhed. Det er muligt, at vi vælger at genoptage den igen, siger politikommissæren.