Helikopter tabte luge over det indre København

En af forsvarets helikoptere har lørdag eftermiddag tabt en nødluge under en flyvning over København.

Arkivfoto: Ifølge Ekstra Bladet fløj helikopteren lavt over Israels Plads, hvorefter lugen faldt af ved Arbejdermuseet. Avisen har talt med et vidne til episoden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Ingen personer kom til skade, da en helikopter fra forsvaret lidt før klokken 16.30 lørdag tabte en nødluge over København.

Det oplyser Københavns Politi.

Uheldet skete, da den store redningshelikopter af typen EH-101 Merlin var på vej til Rigshospitalet med en patient, oplyser Værnsfælles Forsvarskommando.

Lugen landede i en baggård ved Frederiksborggade i det indre København.

Forsvaret forsøger tidligt lørdag aften at finde ud af, hvad årsagen til uheldet er, og politiet har taget lugen med til nærmere undersøgelse.

Ifølge Jyllands-Posten skete uheldet, da den store redningshelikopter af typen EH-101 Merlin var på vej til Rigshospitalet med en patient.

Lugen landede i en baggård ved Frederiksborggade i det indre København.

Ifølge Ekstra Bladet fløj helikopteren lavt over Israels Plads, hvorefter lugen faldt af ved Arbejdermuseet. Avisen har talt med et vidne til episoden.

»Der lød et højt brag. Jeg troede, det var en bombe. Jeg kiggede ned i gården, hvor der lå en dør fra en helikopter,« siger vidnet.

Det er uvist, hvorfor lugen faldt af.

/ritzau/