Helikopter kunne ikke vække fuld kaptajn

Russisk kaptajn på kollisionskurs med Sjællands Odde kunne ikke engang vækkes af Søværnets helikopter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et 82 meter langt fragtskib var natten til fredag uhyre tæt på at støde på grund ud for Sjællands Odde. Det skyldtes tilsyneladende, at skibets russiske kaptajn var fuld og snorksov, skriver bt.dk.

Søværnets Operative Kommando (SOK) observerede kort efter midnat, at skibet sejlede faretruende tæt på kysten, og sendte en helikopter i luften for at se, hvad der skete med skibet.

Det fortæller vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi Boye Rasmussen ifølge TV2 til Ritzau.

- Helikopteren flyver op på siden af skibet og lyser kaptajnen lige ind i hovedet. Han sidder og er faldet i dyb søvn i en stol, siger vagtchef Boye Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Helikopteren hejste en redder ned på dækket for at få vækket kaptajnen, inden coasteren ville støde på grund. Men det havde redderen ikke særlig stor held med.

- Han suser op på dækket og forsøger at vække kaptajnen. Men det lykkedes ikke. Kaptajnen falder ligeså hurtig i søvn, som han kan få liv i ham, siger Boye Rasmussen i følge TV2 til Ritzau.

Boye Rasmussen fortæller, at der lugtede stærkt af spiritus, og politiet anholdt kaptajnen, efter det lykkedes at få coasteren på rette vej. Han vil nu blive sigtet for spiritussejlads, der kan straffes med fængsel i op til 1 år og seks måneder.

Coasteren sejler normalt med skrot, men var tom i nat. Den var på vej fra Sverige til Lübeck i Tyskland.