Hele ugen har de været »irriterende« for mange. Nu er den sidste afspærring fjernet i København

I dagevis har centrale dele af hovedstaden været delvist lukket for biler for at kunne afholde Tour de France i gaderne. Søndag formiddag er den sidste afspærring blevet kørt bort.

I flere dage har hegn præger det københavnske gadebillede. Nu er den sidste afspærring fjernet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix/Arkivfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det meste af ugen har afspærringer præget København.

Den 13 kilometer lange Tour de France-rute var indhegnet, hvilket i weekenden har gjort det sværere at komme rundt til fods, på cykel og især i bil.

»Ej, hvor er det irriterende med de afspærringer,« bemærkede en ung kvinde til sin kæreste lørdag morgen ved Trianglen på Østerbro.

Indhegningen betød, at det på lange strækninger ikke var muligt at krydse gaderne..

Her sættes der hegn op omkring enkeltstartsruten ved søerne på Østerbro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt.

København genåbnede mere eller mindre for biler lørdag eftermiddag, men først nu er den allersidste afspærring, som stod ved H.C. Andersens Boulevard, blevet fjernet, oplyser Københavns Kommune.

Afspærringerne blev ikke fjernet, efter at enkeltstarten sluttede fredag aften, fordi danskere såvel som turister fra lørdag morgen fik muligheden for at køre Tour de København.

Her cyklede tusinder ad ruten og oplevede dermed byen uden biltrafik. Dog begyndte københavnerne hurtigt at pille ved afspærringerne for at komme over veje, selvom de var afspærrede.

Dette var også et problem langs ruten ved anden etape på Sjælland, hvilket fik Midt – og Vestsjællands Politi til at løfte pegefingeren.