Hele kongefamilien har samlet besøgt prins Henrik

Det meste af den royale familie var lørdag eftermiddag samlet på Rigshospitalet for at besøge prins Henrik.

Dronningen, kronprinsparret og deres to ældste børn, prins Joachim, prinsesse Marie, prins Nikolaj og prins Felix ankommer til Rigshospitalet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest

Kongefamilien - dronningen, kronprinsparret og deres to ældste børn, prins Joachim, prinsesse Marie, prins Nikolaj og prins Felix - har lørdag aflagt prins Henrik et kort besøg på Rigshospitalet, hvor han er indlagt.

De ankom alle på samme tid lørdag eftermiddag, og de var der i en lille times tid, før de forlod hospitalet igen.

Dronning Margrethe vinkede til den fremmødte presse på vej ud fra hospitalet.

Også personer fra prins Henriks familie i udlandet aflægger besøg. Prinsens søster Catherine er på vej til Danmark for at besøge sin bror.

Det oplyser prinsens bror Étienne de Monpezat til Ekstra Bladet.

»Hun ankommer snart til Danmark, og jeg ser frem til høre nyt fra hende,« fortæller broren til Ekstra Bladet.

Prins Joachim besøgte også sin far lørdag formiddag sammen med prins Nikolaj og prins Felix.

Kronprinsen fløj fredag hjem fra de vinterolympiske lege i Sydkorea for at besøge sin far, hvis tilstand fredag morgen af hoffet blev beskrevet som at være »alvorligt forværret«.

Besøgene på hospitalet kommer efter, at Kongehuset fredag morgen i en kortfattet pressemeddelelse skrev:

»Hans Kongelige Højhed Prins Henriks tilstand er desværre alvorligt forværret. Hans Kongelige Højhed Kronprinsen har på denne baggrund afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege. Kronprinsen er nu på vej til Danmark.«

Den 83-årige prins Henrik blev indlagt på Rigshospitalet i slutningen af januar efter et ophold i Egypten.

Han havde siden 4. januar været i Sharm El Sheik i Egypten, hvor han i mange år har kendt hotelejer Enan el Galaly.

Senere oplyste kongehuset, at prinsen var blevet undersøgt for en tumor i venstre lunge. Den viste sig at være godartet.

Det var meningen, at prinsen efter endt behandling skulle tage ophold på Fredensborg Slot, oplyste kongehuset for en uge siden. Men fredag morgen meddelte kongehuset altså, at prinsens tilstand er »alvorligt forværret«.

Kongehuset har ikke ønsket at uddybe, hvad prinsen fejler, eller hvad der er årsagen til den forværrede tilstand.

I efteråret meldte kongehuset ud, at prins Henrik lider af demens. Demensdiagnosen betyder, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket.

Meldingerne om Prinsens sygdom har fået flere til at udtrykke bekymring.

Ifølge historiker Lars Hovbakke Sørensen tyder de mange besøg på, at situationen er alvorlig. Især at kronprins Frederik er kaldt hjem fra Sydkorea.

»Det er ret usædvanligt. Man hjemkalder ham ikke for ingenting. Det gør man kun, fordi situationen kan udvikle sig til at blive meget alvorlig. Det er ikke hverdagskost«, har Lars Hovbakke Sørensen sagt til Berlingske.

Ingen fra kongefamilien har kommenteret prins Henriks tilstand. Men fredag eftermiddag talte dagbladet BT med Prins Henriks bror, Étienne de Monpezat. Han sagde:

»Vi sidder bare og venter på nyt. Jeg ved ikke, hvordan det går med ham,« siger han ganske få minutter efter, at dronning Margrethe og prins Joachim ankom til Rigshospitalet.

Og tidligere fredag sagde han – også til BT – at han endnu ikke var på vej til Danmark fra Frankrig.

»Nej, jeg er ikke på vej til Danmark, for jeg venter på de seneste nyheder. Jeg ved, at min bror ikke har det godt. Det ser ud til at være et spørgsmål om uger,« sagde han.