Hedegaard tager orlov

Lars Hedegaard har brug for at få styr på sit nye liv. Han tager derfor orlov fra sin formandspost i Trykkefrihedsselskabet.

Lars Hedegaard tager orlov fra sit formandskab i Trykkefrihedsselskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trykkefrihedsselskabet får ny, midlertidig frontfigur. Formand Lars Hedegaard tager orlov frem til efteråret - efter hans egen forklaring fordi han har brug for at få styr på sit nye liv efter attentatforsøget i februar.

»Jeg måtte jo flygte over hals og hoved fra min gamle bopæl og lave alt muligt om. Der står stadig flyttekasser, som endnu ikke er pakket ud. Det tager noget tid at komme i orden,« fortæller Lars Hedegaard til Berlingske Nyhedsbureau.

Han forklarer også orloven med, at formandskabet ikke er det eneste job, han bestrider.

»Jeg er redaktør for en svensk ugeavis, Dispatch International, og det er et stort job. Og jeg vil også gerne skrive noget selv, faktisk går jeg med planer om at skrive en bog. Derfor synes jeg, det var en god idé at holde en pause som formand,« siger han.

Lars Hedegaard har ingen bekymringer ved at forlade Trykkefrihedsselskabet midlertidigt. Han mener, foreningen står stærkere end nogensinde.

»Der er slet ikke nogle problemer med, at jeg træder tilbage i en kortere periode. Vores bestyrelse er yderst kompetent og består af meget dygtige og dedikerede folk, så det har jeg ikke nogen betænkeligheder ved,« siger han.

Næstformand Katrine Winkel Holm overtager ledelsen af Trykkefrihedsselskabet som konstitueret formand, mens Lars Hedegaard er på orlov.