Hedegaard kritiserer eget parti i børnecheck-debat

EU-kommissær Connie Hedegaard blander sig nu i debatten om børnechecken. Hun langer ud efter sit eget partis ageren, der er for EU-kritisk.

Connie Hedegaard mener, at det er muligt at finde en løsning på problemer som børnechecken ved hjælp af EU-systemet. Hun forstår ikke sit eget partis ageren i debatten.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter måneders debat om børnecheck og velfærdsturisme melder EU-Kommissær og tidligere konservativ minister Connie Hedegaard sig nu på banen. Hun kritiserer blandt andet sit eget parti for at se for kritisk på velfærdsturismen. 

»Jeg synes, at det er en total skæv debat. Venstre, Konservative og Socialdemokraterne, som traditionelt er de mest EU-positive peger fingre af EU. Jeg vil tro, at nogen af dem gør det lidt mod bedre vidende - de ved godt, hvordan systemet fungerer,« siger hun til TV 2.  

Hun er uforstående over for den måde partierne har håndteret problematikken. I stedet for at finde en løsning ud fra et EU-politisk perspektiv, så har kamparenaen i stedet udspillet sig i indenrigspolitikken. 

»Jeg synes, at man har kørt indenrigspolitisk taktik på
det, i stedet for at finde ud af, hvordan man rent faktisk får ændret de her
ting. Tit bliver det lagt ud som om det er noget, EU har trukket ned over vores
hoveder. Men nej, det er noget Danmark selv har været med til at stemme for så
sent som i 2009,« siger hun til TV 2. 

Den udmelding forstår Venstres tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen ikke. Til TV 2 siger han, at Connie Hedegaard har »tabt følingen med den politiske virkelighed i Danmark«.