Harlang truer Mach med at ødelægge hendes karriere

Direktøren i Enkefru Plums Støttefond, Christian Harlang, truer bestyrelsesmedlem og folketingskandidat Trine Pertou Mach med at ødelægge hendes politiske karriere. Læs hans brev til hende her.

Christian Harlang truer Trine Pertou Mach med at ødelægge hendes politiske karriere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als og Jens Nørgaard Larsen (collage)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

”Direkte uegnet.”

Sådan lyder beskeden fra direktør og bestyrelsesmedlem i den skandaleramte Enkefru Plums Støttefond, Christian Harling, til bestyrelseskollegaen Trine Pertou Mach.

I et brev, hvor advokat Christian Harlang via egen advokat truer Trine Pertou Mach med politianmeldelse, gøres hun klart, at hendes politiske karriere er truet.

Trine Pertou Mach er folketingskandidat for SF i København. Hun betegnes fra flere sider som et stort politisk talent. Hun er tillige formand for Mellemfolkeligt Samvirke.

I brevet skriver Harlangs advokat:

”Endvidere er det også efter min vurdering en skærpende omstændighed, at du er politiker og har ambitioner om en politisk karriere. Som folketingsmedlem for slet ikke at tale om minister er man medlem af mange udvalg, råd og nævn, hvor der behandles mange fortrolige oplysninger. En person, der overtræder straffelovens paragraf 264 d, er direkte uegnet til at være medlem af udvalg, råd og nævn.”

Læs hele brevet her.

Den omtalte paragraf i straffeloven handler om videregivelse af private dokumenter. Som Berlingske Tidende skriver i dag har Trine Pertou Mach ifølge Christian Harlangs advokat forbrudt sig mod denne bestemmelse, fordi hun har overdraget et centralt dokument fra fonden til Berlingske Tidende.

 • Dokumentation: Læs sagens dokumenter
 • Interaktivt: Se Plum-fondens hovedpersoner
 • Tema: Plum-fonden
 • Trine Pertou Mach orienterede søndag den øvrige bestyrelse i fonden om, at hun havde valgt at udlevere dokumentet, efter at Berlingske Tidende havde forelagt hende oplysninger fra Christian Harlang, som dokumentet kunne modbevise. Det drejede sig om et forbehold til årsregnskabet for 2008, som et flertal i bestyrelsen stod bag. Forbeholdet beviste, at der eksisterer et krav om tilbagebetaling af ca. en kvart million kroner mod Harlang. Et forhold, som direktøren havde afvist over for Berlingske Tidende.

  I brevet fastslår Christian Harlangs advokat, at det er en ”skærpende omstændighed”, at dokumentet er udleveret, ”for at stille direktøren i et dårligere lys.”

  Den udlægning afviser Trine Pertou Mach i Berlingske Tidende i dag. Hun valgte at udlevere dokumentet for at sikre en ”objektiv” beskrivelse af sagsforløbet: ”Dette handlede i mine øjne kun om, hvad der var bedst for fonden og bestyrelsen.”

  Trine Pertou Mach er en af drivkræfterne bag en 16 måneders lang intern undersøgelse af direktør Christian Harlangs administration af fondens midler.

  I brevet inviterer Harlangs advokat, Michael Bjørn Hansen, Trine Pertou Mach til et møde for at ”forebygge…en eller flere misforståelser,” inden politianmeldelsen effektueres.