Harlang: »Jeg har betalt moms tilbage«

Efter en uges storm om hans administration af Enkefru Plums Støttefond bekræfter direktør Christian Harlang nu, at der er ”diskussion” om, at han skal betale penge tilbage. Men afviser kritik fra Drude Dahlerup.

Christian Harlang oplyser i dag til Berlingske Tidende, at han har tilbagebetalt et beløb til fonden for uberettiget opkrævet moms. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Direktøren for Enkefru Plums Støttefond, Christian Harlang, oplyser i dag til Berlingske Tidende, at han har tilbagebetalt et beløb til fonden for uberettiget opkrævet moms.

Det er sket i januar i år ved modregning for opgaver, han har udført for fonden. Beløbet var på ca. 35.000 kr.

”Der var fejlagtig opkrævet moms. Det var der enighed allerede den 1. december 2008. Beløbet er betalt ved modregning i januar i år,” siger Christian Harlang.

Det er første gang, at han offentligt bekræfter Berlingske Tidendes afsløring af, at der på baggrund af en intern revisionsundersøgelse blev rejst et økonomisk krav imod fondens direktør fra et flertal i bestyrelsens side.

Bekræftelsen kommer dagen før et ekstraordinært bestyrelsesmøde, hvor hans fremtid i fonden er på dagsordenen.

Christian Harlang bekræfter samtidig for første gang, at der foregår ”en diskussion” om et yderligere økonomisk mellemværende.

Gælder det i forhold til faktura 38200, som ifølge revisionsudvalget skal føre til en tilbagebetaling fra din side på 208.500 kr.?

”Jeg henviser til fondens formand,” svarer Harlang.

Drude Dahlerup oplyser i dag, at det samlede krav kan blive højere. Er det rigtigt?”

”Mig bekendt ikke.”

Økonomisk mellemværende
Fondens formand Ole Donbæk vil ikke oplyse, om momsbeløbet er betalt tilbage.

Han bekræfter derimod, at der er ”diskussion om et økonomisk mellemværende”, men vil ikke sige, om det samlede tilbagebetalingskrav mod Harlang kan blive højere, end hvad der er offentligt kendt.

”Hvad angår beløbet på 208.500 kroner kan jeg kun henholde mig til rapporten fra vores interne revisionsudvalg. Jeg har ikke set anden form for dokumentation, der kan imødegå revisionsudvalgets opfattelse,” siger Ole Donbæk.

Dermed bekræfter han, at kravet stadig er aktuelt – akkurat som bestyrelsesmedlem Trine Pertou Mach udtalte i Berlingske Tidende onsdag.

Ikke desto mindre har Christian Harlang krævet, at hun trækker den udtalelse tilbage senest fredag. Ellers vil han rejse en injuriesag imod hende. Et krav, han fastholder i dag:

”Ja, 100 procent. Hendes oplysninger er forkerte og injurierende,” siger Christian Harlang.

Men hendes påstand er vel faktuelt korrekt; der findes et krav imod dig på 208.500 kr. for en fakturering, som ifølge revisionsudvalget skete uden bestyrelsens godkendelse?

”Det er ikke korrekt. Jeg har altid faktureret i overensstemmelse med de interne regler,” fastholder Harlang og bedyrer, at han vil fremsende dokumentation for dette til redaktionen i eftermiddag.

Dokumentation, som selv fondens formand altså oplyser ikke at have set gennem 16 måneders kulegravning af fondens administration og økonomi.

Christian Harlang afviser i øvrigt den hårde, personlige kritik fra Drude Dahlerup, som i morges beskyldte ham for at ”gå efter yngste kvinde i bestyrelsen” – Trine Pertou Mach, som han også vil politianmelde for at have overtrådt straffeloven ved at have overdraget et forbehold fra et flertal i bestyrelsen til 2008-regnskabet. Et forbehold, som dokumenterer, at der er ønske om tilbagebetaling fra Harlangs side.

”Trine Pertou Mach er ikke udvalgt på grund af sin alder eller sit køn. Hun er udvalgt, fordi hun ved en e-mail til mig den 16. i denne måned har erkendt at være kilde til Berlingske Tidende, for så vidt angår dokumentovergivelse og dermed er den, som har brudt sin tavshedspligt jævnfør straffelovens paragraf 264 D,” forklarer han.

Drude Dahlerup konstaterer også, at du er ved at undergrave din egen karriere. Hvad er dit svar til det?

”Jeg vil ikke gå ind i det husslagsmål.”