Harlang fyret som direktør i Plumfonden

Et bestyrelsesflertal i Enkefru Plums Støttefond har opsagt Christian Harlang som direktør. Harlang klager til Civilstyrelsen

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et bestyrelsesflertal i Enkefru Plums Støttefond har fyret advokat Christian Harlang som fondens direktør. Christian Harlang har bedt Civilstyrelsen om at erklære fyringen ulovlig, oplyser han.

Fyringen kommer efter flere dages ballade om støttefonden og især om Christian Harlangs varetagelse af hvervet som direktør.

I en skrivelse til Ritzau refererer advokaten bestyrelsesflertallet for at skrive, at opretholdelsen af direktørstillingen og Harlangs administrationsfunktioner er uforenelig med fondens interesse blandet andet set i forhold til fondens økonomiske situation. Harlang er opsagt med tre måneders varsel.

Christian Harlang argumenterer over for Civilstyrelsen med, at afskedigelsen er ulovlig, fordi den strider mod både fondsstifteren, Lise Plums, testamente, mod fundatsdvedtægterne og mod fondsloven.

Han hæfter sig ved, at bestyrelsesforslaget ikke har begrundet fyringen med anklager mod ham, der er fremkommet i pressen, blandt andet for at have malket fonden for penge til sig selv.

- Jeg ser frem til, at Civilstyrelsen behandler min klage, og at styrelsen også "renser luften" ved at gennemføre den bebudede undersøgelse. Jeg ser endvidere frem til, at Advokatnævnet færdiggør sin forundersøgelse, skriver Christian Harlang.

Han bebuder også en klage til Pressenævnet over Berlingske Tidendes omtale af sagen.

/ritzau/