Har sprængt 12-skalaen med vildt gennemsnit: Her er Danmarks nye super-student

19-årige Frederik Arnholdt Pedersen fra Slagelse Gymnasium har sprængt 12-skalaen og er Danmarks nye superstudent med et vanvittigt gennemsnit på 13,4.

Denne unge mand har sprunget 12-skalan. Danmarks nye super-student hedder Frederik Arnholdt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Klokken var kvart over et tirsdag eftermiddag, da han gik ud af eksamenslokalet efter årets sidste eksamen i oldtidskundskab. Udenfor døren ventede familien, kæresten og vennerne. Iblandt var Frederik Arnholdts mormor, der fik det ærefulde hverv at skulle placere huen på hans hoved.

Inden da skulle den sidste karakter traditionen tro skrives ind i huen. Og ja, det var selvfølgelig endnu et 12-tal til 'samlingen'.

Faktisk har Frederik Arnholdt gjort rent bord og fået 31 12-taller ud af 31 mulige. Ifølge reglerne kan han gange sine fem fag på A-niveau med 1,03. Starter han på en videregående uddannelse inden to år, kan der lægges yderlige tre procent til. På bundlinjen står et gennemsnit på 13,4 tilbage.

Selv er den unge mand da også ganske tilfreds med sit flotte resultat:

»Det føles rigtig godt. Det er dog ikke noget, jeg har gået og stilet efter siden 1.G. Men nu hvor det er sket, så er det rigtig dejligt. Det har været en kamp mod mig selv. Noget jeg har skulle bevise over for mig selv, at jeg kunne,« siger Frederik Arnholdt, der i sin fritid er politisk aktiv hos Venstres Ungdom.

Det er dog ikke sådan, at Frederik Arnholdt har brugt alle vågne timer med snuden i bøgerne. Der har også været tid til andre beskæftigelser:

»Jeg synes selv, at jeg har knoklet for det. Men jeg føler ikke, at jeg har givet afkald på mit sociale liv. Jeg har været rigtig aktiv i ungdomspolitik, så på den måde har jeg haft en del at se til ud over skolen. Skolen har ikke taget alt min tid,« siger Frederik Arnholdt.

Han tilføjer, at nøglen til de mange 12-taller kan være, at han har nemt ved at finde fagene interessante.

»Det gør måske, at jeg har nemmere ved at læse op og forstå tingene,« siger Frederik Arnholdt.

Efter sommerferien regner han med at læse statskundskab eller økonomi på Københavns Universitet. En klassisk vej ind i politik, men det er ikke det, han vil i fremtiden:

»Det er ikke planen. Jeg tror, at man kan gøre meget mere godt for samfundet, hvis man er andre steder. Jeg er meget glad for det internationale og globale perspektiv. Kunne jeg lave noget her, ville jeg blive glad,« siger Frederik Arnholdt.

Inden de tunge bøger kalder igen, er der dog lige en række studentergilder, der skal klares, og på søndag skal Frederik Arnholdt ud at køre studentervogn med sine kammerater.