Har du set noget? Politiet på bar bund efter voldtægtsforsøg af 16-årig

Lørdag aften blev en blot 16-årig pige udsat for en seksuel krænkelse af to mænd, mens tre så på. Politiet efterlyset fortsat vidner til episoden.

Så du, da en 16-årig pige blev krænket på gågaden i Herning? Så vil politiet gerne høre fra dig. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det lykkedes en 16-årig pige at undslippe et voldtægtsforsøg lørdag aften omkring klokken 23 ved at bide en af overgrebsmændene i hånden og råbe på hjælp.

Hun har forklaret politiet, at to mænd greb fat i hende bagfra, da hun gik på Østergade. De holdt hende fast i armene og holdt hende for munden, mens de førte hende ind i en port ved Tinghuset, hvor de tog hendes jakke af og forsøgte at knappe hendes bukser op.

Imens stod tre mænd stod og så på.

I går efterlyste Midt- og Vestjyllands Politi vidner til overgrebet, men det har indtil videre ikke ført politiet nærmere gerningsmændene.

Det fortæller Jens Smedegaard, der er sekretariatsleder hos lokalpolitiet i Herning, til BT. De efterlyser derfor fortsat vidner, der kan have set gruppen bestående af fem unge mænd.

»Hvis der er nogen, der har bemærket noget mellem klokken 22.45 og 23.15 lørdag aften, er de velkomne til at kontakte os. Vi har ikke noget at gå efter pt.,« oplyser Jens Smedegaard.

Pigen har beskrevet de to gerningsmænd således:

A: Mand, ca. 20-25 år, ca. 180-185cm, slank, ikke etnisk dansk, sagde ”hold kæft” på dansk – med accent, iført en mørkegrå/sort dynejakke med hætte, angiveligt af mærket Peak. A havde hætten over hovedet. A var iført sorte handsker.

B: Mand, ca. 20-25 år, ca. 180-185 cm, alm. af bygning, ikke etnisk dansk, iført handsker.

De tre mænd, der overværede overfaldet, beskrives ligeledes som værende af anden etnisk oprindelse end dansk. Deres alder er ukendt.

»Der er ikke noget, der indikerer at det er asylansøgere, blandt andet fordi de talte dansk,« fortalte Ole Henriksen, politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, til Tv Midtvest i går.