Har du også undret dig? Derfor er der flag på busserne i dag

Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Igen i dag har flere busser valgt at hejse det røde-hvide flag. Og igen i dag har det måske skabt en smule undren ved busstoppestederne.

For hvad eller hjem fejrer vi denne gang?

Sidste gang, flagene vejede i vinden foran busserne, var da dronning Margrethe fyldte 76 år 16. april.

Og denne gang er det hendes lillesøsters tur, oplyser Movia ifølge Ekstra Bladet. For dagens helt særlige fødselar er såmænd prinsesse Benedikte, der fylder 72 år.

Det er dog ikke alle busser, der vælger at markere prinsessen, som står som nr. 11 i tronfølgen. Lige under prins Joachim og prinsesse Maries yngste datter Athena. Nogle kredse i landet vælger nemlig kun at flage for regentparret, deres sønner og deres respektive hustruer samt på særlige mærkedage som Danmarks Befrielse 5. maj og Grundlovsdag 5. juni.

Prinsesse Benedikte er Kong Frederik den 9. og Dronning Ingrids næstældste datter. Hun er lillesøster til Dronning Margrethe 2. og storesøster til Dronning Anne-Marie.

I 1968 giftede hun sig med Prins Richard til Sayn-Wittgenstein-Berleburg og beholdt sin titel som Prinsesse til Danmark. Sammen har de tre børn. Prinsessen har beholdt sin plads i tronfølgen og repræsenterer ofte sin storesøster Dronningen ved officielle og halv-officielle lejligheder.

Næste gang man kan se to små flag på nogle af busserne er søndag den 1. maj i anledning af arbejdernes internationale kampdag.