Har du muller nok til at blive frømand?

Forsvaret inviterer til optagelsesprøve i Frømands-korpset, og det er ikke småting, der forventes af aspiranterne.

To frømænd forlader en helikopter. Den 15. til 19. maj 2017 afholder Forsvaret optagelsesprøve til Frømandskorpset i Ballerup, hvor den fysiske grundform testes. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er du den nye B.S. Christiansen? Eller har du en Rambo i maven?

Nu har du i al fald mulighed for at gøre karriere i Det Danske Forsvar. Her søger man nemlig aspiranter til Frømands-korpset, der er en del af Forsvarets specialstyrke, der med kort varsel kan blive indsat i operationer på land, til vands og fra luften.

Men det kræver en vis fysik at komme i betragtning. Du skal blandt andet kunne holde en sidelæns planke i 105 sekunder og løbe 2750 meter på 12 minutter.

Og det er da også den fysiske prøve, der ifølge Forsvaret skræmmer potentielle ansøgere:

»Vi oplever, at der er potentielle ansøgere, der ikke søger, fordi de har en forventning om, at de ikke har fysikken til at blive frømand. Vores holdning er, at man skal prøve, hvis man brænder for det og lade andre vurdere, om man har det, der skal til. Der er mange, der bliver overrasket over at kunne gennemføre den indledende fysiske test,« siger Ronny Rasmussen, Specialkonsulent ved Forsvarets Rekruttering i en pressemeddelse.

Gennemfører du den fysiske test, har du mulighed for at sende en ansøgning til frømandsuddannelsen, og du går videre til anden del af optagelsesprøven. Her indgår blandt andet samarbejdsøvelser og interview med en psykolog.

Jobbet som frømand kræver både en god fysik, psykisk robusthed, høj selvdisciplin og gode samarbejdsevner – til gengæld får du et unikt job og en oplevelsesrig hverdag.

De fysiske krav kan du se her:

Den 15. til 19. maj 2017 har du mulighed for at teste, om du har, hvad der skal til, når Forsvaret holder afprøvning til Frømandskorpset i Ballerup.

Skulle du ikke bestå testen, er det muligt at booke en ny plads næste gang, uddannelsen er åben for ansøgninger.