Handlede kvinder gjorde rent på KU

To rengøringsassistenter, der blev anholdt på Københavns Universitet i marts, var begge ofre for menneskehandel til prostitution.

Arkivfoto. Anonymt handlet, nigeriansk kvinde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To af de rengøringsmedarbejdere, som politiet anholdt ved en razzia på Københavns Universitet i marts, er ofre for menneskehandel til prostitution, skriver Fagbladet 3F.

På universitetet arbejdede de to afrikanske kvinder på henholdsvis 33 og 37 år i månedsvis under falsk identitet, hvor de hver måned betalte flere tusinde kroner for at leje en anden persons sygesikringsbevis.

Kvinderne blev anholdt i en aktion imod social dumping i marts i år, hvor politiet kontrollerede rengøringspersonalet på Københavns Universitet Amager. De to afrikanske kvinder var ansat hos rengøringsgiganten Forenede Service, som universitetet har udliciteret rengøringen til.

Center Mod Menneskehandel har vurderet to de afrikanske kvinders sager, og efterfølgende har de fået officiel status som ofre for menneskehandel af henholdsvis Udlændingestyrelsen og Københavns Byret.

- De to kvinder var i en meget sårbar situation både i hjemlandet og her i Danmark, hvor de var handlet til prostitution. De anså et arbejde i rengøringsbranchen for at være en mere værdig måde at betale deres gæld af til bagmændene, og var derfor lette at udnytte, siger Martine Grassov, konsulent ved Center Mod Menneskehandel, til Fagbladet 3F.

BNB