Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Der er stor forskel på den hjælp, handicappede og socialt udsatte får i landets kommuner, viser den første store kortlægning af den kommunale indsats på det specialiserede socialområde.
Det er Socialpædagogernes Landsforbund, som har lavet kortlægningen, hvor kommunerne er blevet målt på 103 forskellige punkter.
Formand for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen, er ikke overrasket over forskellene på kommunernes indsats.
»Kortlægningen viser det, som handicaporganisationernes forskellige rådgivninger oplever til hverdag, nemlig at borgere med handicap bliver behandlet meget forskelligt. Kommunerne tolker loven vidt forskelligt, og det, synes vi, ikke er rimeligt i forhold til de mennesker, som bliver udsat for det,« siger han.
»De, som har ressourcerne til det, flytter over i en anden kommune, som er bedre til at hjælpe dem, mens alle de andre må leve med den forskelsbehandling, de får,« tilføjer den forargede formand.
Thorkild Olesen ser helst, at politikerne griber ind over for kommunernes indsats på handicap-området, så alle får den hjælp, de behøver og har ret til.
»Politikerne skal tage ansvaret og sige, at der er nogle standarder, der skal overholdes og en retssikkerhed, der skal være i orden. Det synes jeg ikke, at man gør. Jeg synes tværtimod, at man går den modsatte retning hele tiden og siger, at kommunerne skal klare det hele, og det mener jeg ikke, at de kan. Kommunerne skal have hjælp fra Christiansborg,« understreger handicap-formanden.
Kortlægningen viser, at Rødovre, Varde og Kolding er gode på området, mens Fanø og Lejre Kommune er blandt de dårligste.