Han sagde, at Zenia Stampe »skulle brænde op i helvede«: Nu skal han et år i fængsel

En 38-årig mand fik ved Vestre Landsret stadfæstet sin dom, der blev forhøjet til ét års fængsel. Han blev dømt for at have svinet Radikale Venstres Zenia Stampe til i en video i 2017.

En mand har fået forhøjet sin straf for trusler mod folketingspolitikeren Zenia Stampe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

I dag stadfæstede Vestre Landsret i Viborg en dom over en 38-årig mand fra Skive, der i sommeren 2017 delte en video, hvor han brændte et stykke pap med Zenia Stampes (R) navn. Det skriver TV 2.

På videoen trampede manden det brændende stykke pap, mens han sagde: »Vi mener sådan set, I alle sammen skulle brænde op i helvede, så vi hjælper bare lidt«.

Skive Folkeblad har i 2019 skrevet, at manden er medlem af en højreekstrem gruppering. I 2017 var han ud over truslerne tiltalt for 19 andre forhold ved retten i Viborg og stod til at skulle ti måneder i fængsel.

I domsudskriften lyder det nu: »Byrettens dom stadfæstes med den ændring, at straffen forhøjes med fængsel til et år.«

Det oplyser Vestre Landsret i Viborg til Berlingske.

I 2017 sagde Zenia Stampe til Skive Folkeblad:

»Jeg er selvfølgelig både glad og lettet over, at han er dømt for truslen. Der er efterhånden gået lang tid, så jeg turde ikke håbe på, at det endte med en dom.«

Berlingske har ad flere omgange berettet om de trusler, som mange folketingspolitikere modtager. Og her har Zenia Stampe været hårdt ramt.

Til Berlingske sagde Zenia Stampe i februar sidste år, at en hel del af truslerne og tilsviningerne er målrettet hendes børn:

»Jeg fik en besked, to dage efter at jeg havde mistet min datter, hvor der stod, at personen godt kunne forstå, at min datter havde valgt nødudgangen, da hun fandt ud af, at det var mig, der var hendes mor. En anden skrev, at det var karma, at min datter døde. Min datter var ikke engang begravet endnu,« sagde hun dengang.