Halvt ton ulovligt fyrværkeri konfiskeret

Politiet har tirsdag beslaglagt et halvt ton ulovligt fyrværkeri i Sdr. Felding i Vestjylland. Ejermanden risikerer fængsel.

ARKIVFOTO 2014 af fyrværkeri nytårsaften 2013/14. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En mand i 20erne er tirsdag blevet sigtet for at sælge ulovligt fyrværkeri fra en garage i Sdr. Felding i Vestjylland. Det skriver aoh.dk.

Det var et anonymt tip, der fik politiet på sporet af manden og fyrværkeriet, som blandt andet omfatter 42 krysantemumbomber, 600 kanonslag og flere professionelle batterier.

Politiet rykkede ud til stedet i selskab med Hærens Ammunitionsryddere. I garagen fandt man tre paller ulovligt fyrværkeri, der i alt vejer et halvt ton. Mængden af krudt alene udgør på NEM-skalaen 80 kilo. NEM-vægt står for Netto EksplosivstofMængde.

»Som privatperson er det lovligt at transportere op til fem kilo i NEM-vægt, så det her er jo langt over det tilladte,« siger vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi til aoh.dk.

Blandt fundene var en række særdeles kraftige bomber, herunder tre 8-tommers bomber.

»Sådan en 8-tommers-bombe, som jo er de største af dem (der er fundet, red.), er sådan en, at hvis man propper den i en varebil og antænder den, så er der ingen bil tilbage bagefter,« siger Jens Claumarch.

Den sigtede mand har erkendt at have importeret det ulovlige fyrværkeri for at sælge det. Manden kan ifølge politiet se frem til en bøde på mindst 10.000 kroner og muligvis fængsel.