Halvt så mange livreddende strandaktioner som i 2012

Livredderne har haft meget mere at lave i den gode danske sommer, men »kun« i 12 tilfælde har de reddet personer, der var i direkte livsfare.

Livreddertårn på Karrebæksminde Strand, Enø. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Solen har lokket rigtig mange til de danske strande, og den øgede lyst til en kold dukkert har givet travlhed i det danske livredderkorps.

Antallet af aktioner er steget kraftigt set i forhold til de 36.214 gange, livredderne måtte i aktion i 2012.

»De foreløbige tal for 2013 viser, at livredderne gennemførte i alt 46.230 indsatser, hvoraf de 12 betegnes som aktioner, hvor personer har været i livsfare,« siger René Højer, der er ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.

I 2012 måtte TrygFondens kystlivreddere ud i 24 livreddende aktioner.

»Sammenlignet med de foregående år er antallet af alvorlige redningsaktioner relativt lavt, og det er naturligvis meget positivt. Selv om der har været masser af aktivitet på de strande, hvor vores livreddere var til stede, har badegæsterne passet godt på sig selv, og livredderne har kunnet gribe ind, før en situation udviklede sig til at være farlig,« siger René Højer.

TrygFonden har haft omkring 200 livreddere udstationeret på i alt 35 poster rundt omkring i Danmark. I den netop overståede weekend lukkede livredderne tårnene af for sidste gang i år. Ved havnebadene ved Fisketorvet, Sluseholmen og Islands Brygge i København samt ved Furesøbad ved Værløse er livredderne dog på plads frem til 31. august.