Hald: Rederiet har ikke levet op til sit ansvar

Venstres udenrigspolitiske ordfører anklager rederiet H. Folmer for ikke at leve op til sit ansvar - blandt andet ved at sørge for en ordentlig forsikring.

Pressen og rederiet H. Folmer og Co er skyld i, at de fem danske besætningsmedlemmer, der netop er blevet frigivet, kom til at sidde kapret i næsten tre måneder, mener Venstres udenrigspolitiske ordfører Jens Hald Madsen. Han anklager rederiet for ikke at sørge for at have en ordentlig forsikring - og dermed have gjort nok for at undgå en kapringssituation.

- Jeg tror, de danske gidsler har siddet så længe, fordi gidseltagerne kunne se, at de kunne presse prisen op, fordi de fik megen medieomtale, og fordi rederiet ikke havde nok penge, siger ordføreren til Ritzau.

- Hvis et dansk rederi af kommercielle grunde partout vil sejle til så risikofyldte farvande, så burde man have den pli og ansvar, at man har de menneskelige og økonomiske ressourcer til at kunne behandle den besætning ordentlig, hvis man kommer i nød, lyder det fra Hald Madsen, der finder det tragisk, at man skulle betale piraterne løsesum.

/ritzau/