Hætteklædte mænd fjerner blomster fra terror-mistænktes drabssted

Det er respektløst, at billeder af den terror-mistænktes lig efter weekendens skudepisoder er gået verden rundt, mener en gruppe mænd, der mandag har fjernet blomsterne ved den formodede gerningsmands drabssted.

Unge mænd fjerner blomsterne på stedet hvor den formodede drabsmand selv blev skudt og dræbt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En gruppe hætteklædte mænd - der for fleres tilfælde også havde tørklæder for en del af ansigtet - har mandag eftermiddag fjernet alle de lys og blomster, der i løbet af de to sidste dage er blevet lagt på Svanevej på Nørrebro, hvor den terror-mistænkte tidligt søndag morgen blev skudt og dræbt af politiet.

I den hurtigt overståede aktion blev der også hængt en hvid seddel op på muren, hvor der står:

»Må Allah være dig nådig. Hvil i fred, Captain.«

Det er uvist, om gruppen af mænd kendte den terror-mistænkte, men over for TV2 forklarede nogle af de fremmødte, at de er »brødre« til den dræbte - og at det ikke er muslimsk tradition at lægge blomster til de døde.

Samtidig har gruppen efterladt sig et papir, hvor budskabet er, at det danske samfund behandler muslimer med mindre respekt.

»Hvilken religion og baggrund, man har, gør en forskel. Det har endnu engang vist sit tydelige ansigt i de danske medier, kultur og politik,« står der på sedlen, som TV2 har taget et billede af og delt på nettet.

»Den dræbte gerningsmands blodtilsølede, livløse krop blev stillet til offentlig skue på alverdens medier, mens offeret ved den jødiske synagoge blev tildækket med et stort hvidt telt af respekt og hensyn til hans jødiske religion, venner og familie,« lyder det endvidere på sedlen - med henvisning til, at flere medier har bragt billeder af den dræbte terror-mistænkte uden at sløre hans lig.

Gruppen af hætteklædte mænd understreger på sedlen, at de »tager afstand fra gerningsmandens handlinger,« men at de samtidig vil bede en bøn for ham.

Politiet var til stede ved aktionen, men greb ikke ind, da alt forløb fredeligt. Kort før gruppen af unge mænd forsvandt igen, råbte de tre gange i kor: »Allahu Akbar« - Gud er stor.

Den dræbte mand er mistænkt for at stå bag begge weekendens to skudepisoder, hvor to civile mænd blev dræbt og fem politibetjente såret ved Krudttønden på Østerbro lørdag eftermiddag og ved synagogen i Krystalgade natten til søndag.