Hærværk på Amager Fælled: »Det er kun noget, der vil skade vores sag«

På Amager Fælled har ukendte gerningsmænd fjernet flere af By & Havns skilte, ligesom rør brugt til boringer for jordprøver er skåret over.

Luftfoto af Amager Fælled set fra syd mod nord. I forgrunden Vejlands Allé. Fold sammen
Læs mere
Foto: By & Havn / Ole Malling Malling

Flere af By & Havns skilte er væk. Rør, som er blevet brugt til at lave boringer for jordprøver, er blevet skåret over. Og så er et banner blevet sat op.

Ukendte gerningsmænd har lavet hærværk på Amager Fælled, skriver TV 2 Lorry.

Formanden for »Amager Fælleds Venner«, Steffen Rasmussen, tager afstand fra ulovlighederne.

»Det er kun noget, der vil skade vores sag, at der er nogen, der lader sig rive med af følelser og laver denne her form for hærværk. Det er ikke noget, vi er interesserede i eller billiger på nogen som helst måde,« siger han til TV 2 Lorry.

Der har den seneste tid været voldsomme protester over, at By & Havn, som er 95 pct. ejet af Københavns Kommune, i samarbejde med Pension Danmark vil byudvikle Ørestad Fælled Kvarter - bedre kendt som de seks pct. af Amager Fælled, der står til at skulle bebygges.

Boligerne skal opføres på den femtusind år gamle strandeng, som er hjemsted for et rigt og sjældent plante- og dyreliv, og det har fået vrede tilhængere af Amager Fælled til at protestere.

Efter at være blevet gjort opmærksom på hærværket på Amager Fælled har Steffen Rasmussen selv været ude og rydde op efter gerningsmændene. Banneret er igen blevet fjernet, og han har sat skiltene om jordprøver tilbage.

Formanden for »Amager Fælleds Venner« fortæller til TV 2 Lorry, at de er interesserede i, at de igangværende jordprøver bliver lavet som del af VVM-undersøgelsen, og at der kommer en debat om brugen af området.

Protesterne eskalerede, da By & Havn 28. august begyndte at rydde et område for at gøre plads til en borerig, der skal opsamle jordprøver, så der kan blive klarhed over miljøkonsekvenserne ved et byggeri.

Onsdag besluttede By & Havn at udskyde en del af arbejdet med jordprøverne på grund af kritikken. Og mandag skrev udviklingsselskabet på Facebook, at en ny plan for boringerne er ved at blive udarbejdet i samarbejde med kommunen.

De geotekniske jordprøver, som Pension Danmark skal bruge, udsættes, så der i første omgang udelukkende tages jordprøver til den lovpligtige VVM-redegørelsen, der skal laves før nybyggeri påbegyndes.

»Vi kan se, at vores arbejde har ført til den misforståelse, at vi er gået i gang med byggeriet af Ørestad Fælled Kvarter,« skrev udviklingschef i By & Havn, Rikke Faaborg Jarmer, i en mail til TV 2 Lorry.