Hærværk mod verdensberømt kunstner på Jagtvej 69

Fredssymbolet på Ungdomshusets tomme Nørrebro-grund overlevede ét døgn.

Obama-kunstneren Sherpard Faireys kunstværk på Jagtvej 69-grunden på Nørrebro. Det fik kun lov at stå én dag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han var manden, som med sin Hope-plakat gjorde Barack Obama til et ikon under præsidentvalgkampen i 2008. Og nu skulle han være manden, der forvandlede den golde grund på Jagtvej 69 til ét stort symbol på fred og fællesskab.

Men den verdensberømte street art-kunstner Shepard Faireys enorme gavlmaleri på Nørrebro er natten til tirsdag blevet udsat for hærværk.

Ukendte gerningsmænd har kastet flere malingsbomber på kunstværket og malet graffiti med teksten "No peace!" og "Yankee hipster go home" hen over muren.

Ungerens egne kan stå bag

Venstrefløjsportalen Modkraft skriver, at en del af Ungdomshusets tidligere brugere har været utilfredse med det kommunalt finansierede kunstprojekt på den historiske grund. Brugerne ser angiveligt fredsbudskabet som en provokation, fordi det var Københavns Kommune, som i 2007 valgte, at Ungdomshuset skulle sælges.

Københavns Kommune afviser dog over for Modkraft præmissen om, at kommunen skulle være part i sagen. Placeringen af Shepard Faireys kunstværk er udvalgt af Faireys selv i samarbejde med Galleri V1, lyder det fra kommunen.