Hækkerup: PET kendte til Se og Hørs overvågning

Justitsminister Karen Hækkerup bekræfter, at PET siden 2011 har vidst, at ugebladet Se og Hør købte sig til kendte danskeres kreditkortoplysninger.

ARKIVFOTO. Justitsminister Karen Hækkerup (S) Fold sammen
Læs mere
Foto: NICOLAS BOUVY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) var informeret om, at redaktionen på ugebladet Se og Hør købte sig til fortrolige oplysninger om kendte og kongelige danskere.

Ifølge TV 2 blev PET informeret om sagen allerede i 2011, og nu bekræfter justitsminister Karen Hækkerup (S), at efterretningstjenesten ganske rigtigt holdt et møde om sagen. Hun fortæller, at PET dog vurderede, at der på baggrund af de tilgængelige oplysninger ikke var noget at gå videre med.

»Man kan jo i dag synes, at det var pokkers ærgerligt, at man ikke traf en vurdering, som måske kunne have ført til, at man kunne have opklaret det her noget hurtigere. Men det var ikke desto mindre den vurdering, som PET nåede frem til,« siger Karen Hækkerup til TV 2 News.

Flere af Folketingets retsordførere har ifølge TV 2 krævet besked om, hvad PET vidste om den systemtatiske overvågning af en række kendte personligheders kreditkort. Men justitsministeren understreger, at der var tale om meget sparsomme oplysninger.

»Der har været noget snak, men det har ikke været en viden, som har gjort, at PET har haft nok baggrund til at gå videre med sagen. Så det er ikke mit indtryk, at PET har ignoreret det og ikke har ønsket at gøre mere ved det,« siger hun.

BT afslørede lørdag, at overvågningen var mere omfattende en hidtil troet. Den såkaldte tys-tys-kilde har solgt kreditkortoplysninger om i alt 86 kendte og mindre kendte danskere i perioden fra 2008 til i hvert fald slutningen af 2011, viser det sig nu.