Hackere blander sig i 3F-konflikt

Opdateret: Anonyme hackere har hacket sig ind og ødelagt 3Fs hjemmeside, der har været utilgængelig siden i aftes.

Overenskomstkonflikten i Vejle har stået på i flere måneder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sonny Munk Carlsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I flere måneder har 3F blokeret restaurant Vejlegården i Vejle, fordi restauranten vil lave overenskomst med Kristelig fagforbund i stedet for 3F. Men der er nogen, der ikke er tilfredse med det.

Torsdag aften blev 3Fs hjemmeside hacket.

Hackeren skriver på Twitter, at årsagen er den overenskomstkonflikt, som lige nu foregår på Restaurant Vejlegården i Vejle. I flere måneder har 3F blokeret restauranten, fordi den har tegnet overenskomst med Kristeligt fagforbund i stedet for 3F.

På den formodede hackers Twitter-profil, skrev hackeren 'Elen0r' følgende for 10 timer siden:

"grundet nogle ildsjæle der kæmper 3f kamp, har vi indstillet Operationen. 3F har til Fredag kl 12 til at komme i dialog med vejlegården !"

I øjeblikket knokler man på højtryk i 3F for at finde ud af, hvordan hjemmesiden kommer op at stå igen, og hvor angrebet kommer fra.  Onlinechef Henrik Lilholt kalder angrebet massivt.

- Lige nu forsøger vi at finde ud af, hvor angrebet kommer fra. Vi er blevet udsat for et 'denial of service', hvor sitet bliver angrebet med massiv trafik. Vi ved ikke andet, end at det er en gruppe, der kalder sig Anomynos, siger han.

Skal man tro hackeren 'Elen0r' vil der komme endnu et angreb på 3F
"Nu fik i 3f.dk igen, nu er mit3f.dk nede nu nu kan jeres medlemmer ikke indberette dagpenge mv. I sku ha investeret i sikkerhed

Ifølge Henrik Lilholt kunne 3F dog ikke have gjort meget mere. 

- Man kunne selvfølgelig have investeret i en masse servere. Men vi er et rimelig stort site med en stor kapacitet. Som stor hjemmeside er man altid udsat for en risiko for angreb, og med det massive angreb, vi oplever lige nu, er der ikke meget at gøre, siger Henrik Lilholt, der ikke ved, hvornår 3F.dk kommer op igen.

Også mit3f.dk er nede. B.dk har dog været i kontakt med hackeren 'Elen0r', der siger, at mit3f.dk vil åbne op igen mandag, så folk kan registrere deres dagpenge.

3Fs onlinechef Henrik Lilholt siger, at hackerangrebet bliver meldt til politiet, så snart situationen er under kontrol.

- Når vi er færdig med nødforanstaltningerne, ryger politianmeldelelsen afsted, siger Henrik Lilholt.

Og hackerens angreb på 3Fs hjemmeside er ulovligt, forklarer certificeret IT-advokat Martin von Haller Grønbæk fra advokatkontoret BvHD.

- Der er ingen tvivl om, at et sådan hackerangreb er en overtrædelse af straffelovens regler om datakriminalitet og kan medføre fængselsstraf, siger Martin von Haller Grønbæk. Under skærpede omstændigheder er strafferammen op til seks år.