Hackerangreb mod S og Thorning

Aktivister har flere gange inden for det seneste døgn lagt Socialdemokraternes og statsministerens personlige hjemmeside ned.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I løbet af de seneste 24 timer har netaktivister formået at lukke Socialdemokraternes og statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) personlige hjemmeside.

Martin Justesen, Socialdemokraternes pressechef, bekræfter angrebene over for Jyllands-Posten.

»Der er folk, der forsøger at angribe vores hjemmeside. Når det sker, går den ned i korte perioder, hvor man ikke kan komme ind på den. Så arbejder vores IT-folk på at afværge angrebene, og så kommer siden op at køre igen,« siger Martin Justesen til jp.dk.

Det vides ikke, om angrebene har en sammenhæng mellem angrebene og den verserende konflikt mellem lærerne og de offentlige arbejdsgivere.

Mandag fik Kommunernes Landsforening (KL) en advarsel fra gruppen Anonymous om, at man ville lægge organisationens hjemmeside ned i protest mod lockouten af lærerne. Det skete mandag aften, og tirsdag morgen var den gal igen.

»Vi fik det til at køre nogenlunde stabilt indtil tirsdag morgen klokken 8.30, hvor der kom nye angreb, som faktisk blev intensiveret indtil klokken 10, hvor der var så meget trafik på vores internetlinje, at den var belastet med over 1000 procent,« sagde KLs IT-chef, Rune Scheye Koop, tirsdag.

De mange brugere, som fik KLs servere til at kollapse, kommer fra hele verden, herunder Danmark, Egypten og USA, og KL har måttet bede organisationens internetudbyder om at filtrere en del af trafikken fra.