Haarder afviser S-forslag om et uafhængigt Pisa-panel

Christine Antorini, Socialdemokraternes uddannelsesordfører, forslår, at regeringen nedsætter et uafhængigt panel til at vurdere PISAs metode. Bertel Haarder afviser.

Tirsdag var Socialdemokraternes Christine Antorini ude med et forslag om at nedsætte et panel der skal vurdere de efterhånden hyppigt diskuterede PISA-undersøgelser.

Selvom hun overordnet mener, at testene er brugbare, betyder det ikke, at de bare skal læses enkeltstående. De skal ses i sammenhæng med de mange andre undersøgelser, der bliver lavet.

»Regeringspartierne har det med at læse dem som en bibel, og det er at gå for langt, men PISA-undersøgelsen kan måske bekræfte de fremskridt vi ser i andre undersøgelser,« siger Christine Antorini ifølge Nordjyske.dk.

Bertel Haarder afviser Christine Antorinis forslag.

Han mener, at Antorini nok har reageret lidt for impulsivt, på grund af den kritik PISA-undersøgelserne har været genstand for i medierne de seneste dage.

»Jeg håber, at hun nu læser hele den nye Pisa-rapport, for den giver sig ikke ud for mere end den er,« uddyber ministeren over for folkeskolen.dk.

»Der er ingen grund til at nedsætte et panel, som skal læse rapporten igennem for at se, om de kan finde hår i suppen.«

Ved samme lejlighed inviterer ministeren de 200 forskere på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole til at læse rapporten igennem og lover at se på deres eventuelle bemærkninger.

På spørgsmålet om det gør indtryk, at 15 internationale forskere betvivler validiteten i Pisa, svarer Haarder, at man kun kan blive klogere af kritik. Derfor har han også læst den kritiske rapport med stor interesse.

»Det har jeg fået rigtigt meget ud af,« siger han.