Hårde straffe i sag om narkosmugling

Med straffe på op til 12 års fængsel satte Retten i Glostrup onsdag et foreløbigt punktum i sag om narkosmugling.

Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens politiet aflyttede telefoner og i øvrigt fulgte en gruppe mistænktes færden, blev store mængder narko smuglet ind i Danmark og sendt videre ud på markedet.

Den slags straffes hårdt, og det fik fire mænd onsdag at føle, da Retten i Glostrup afsagde dom i sagen

.

Ronni Thomsen og Mike Halfdan Olsen var såkaldte løbere i narkonetværket. Det var dem, der i Danmark modtog den indsmuglede narko, sørgede for at gemme den og for at få den ud på markedet.

Begge blev idømt 12 års fængsel og overvejer nu, om de vil anke til Østre Landsret.

Samme straf fik kureren SS fra Serbien. Hans navn må ikke nævnes, da han samtidig er sigtet i en sag om drab. I den sag blev en 29-årig mand i fjor skudt og dræbt i Ballerup.

Drabet skete, få dage før serberen og de andre mistænkte i sagen blev anholdt. Også serberen overvejer, om han vil anke.

Den fjerde mand, Martin Langholz, fik fire års fængsel. Hans rolle i sagen var mindre, men han blev dømt for at have håndteret 5,7 kilo kokain.

Det var væsentligt mindre end de andre dømte. Retten mente, at de hver især havde været med til at indsmugle eller videredistribuere mindst 25 kilo kokain og to et halvt kilo heroin.

Langholz valgte at acceptere rettens dom, men anklagemyndigheden har muligheden for at anke. Langholz blev nemlig frifundet i et enkelt forhold om ét kilo kokain.

En femte mand er kendt skyldig i sagen. Anklagemyndigheden anser ham som hovedmanden. Han skal dog have foretaget en supplerende mentalundersøgelse, inden der kan afsiges dom over ham.

Sagen tog en tragisk drejning i den forgangne uge. Oprindelig var der seks tiltalte, men kun fem var mødt op til onsdagens domsafsigelse.

Den sjette mand - endnu en serber - afgik i sidste uge ved døden i sin celle i Politigårdens Fængsel i København. Efter alt at dømme skyldtes det naturlige årsager.

Hans lig er blevet obduceret, men der er endnu ikke kommet svar på diverse prøver, og dødsårsagen er ikke endeligt fastslået. Hans forsvarer har tidligere fortalt, at serberen led af epilepsi.