Hård kritik af frigivne gidslers rederi

Rederiet Shipcraft er smidt ud af rederiforening efter håndteringen af gidselsituationen i Somalia.

ARKIVFOTO af skibet MV Leopard, som blev kapret i 2011, hvor besætningen blev taget som gidsler af somaliske pirater. Foto: Shipcraft Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rederiet Shipcraft er ikke længere medlem af Rederiforeningen af 2010. Det oplyser foreningen, efter at de to danske gidsler, Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn, er frigivet.

Administrerende direktør Søren Nørgaard Thomsen vil ikke gå i detaljer med den konkrete årsag til, at Shipcraft er blevet smidt ud af foreningen.

»Det vigtigste aktiv, man har som rederi, er ens besætning, og det gælder altid om at have fokus på ens besætnings velfærd,« siger Søren Nørgaard Thomsen på et pressemøde.

Eksklusionen af Shipcraft skete for noget tid siden, men er først blevet offentliggjort tirsdag, da Rederiforeningen af 2010 ikke ønskede at påvirke situationen i Somalia ved at oplyse om eksklusionen, mens de to danskere sad i somaliske piraters varetægt.

Tirsdag kom det ligeledes frem, at Shipcraft allerede i 2011 blev politianmeldt af fagforeningen Søfartens Ledere, der mente, at Shipcraft ikke gjorde nok for at få deres ansatte frigivet, ligesom man ikke havde hyret bevæbnede vagter til skibet Leopard, der sejlede i Det Arabiske Hav. Kapringen skete ud for Omans kyst.

Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn blev sammen med fire filippinske kollegaer holdt fanget i 838 dage.