Håbet svinder for dansker på Tasmanien

Først fem dage efter, at en 21-årig danskers rygsæk og pas blev fundet nær en bjergtop, begyndte tasmanerne at lede efter manden. Myndighederne vil nu undersøge, hvad der gik galt.

Kasper Sørensens forsvinden har vakt stor opmærksomhed på Tasmanien, og sagen var hele dagen i går tophistorie på den lokale avis, The Mercurys, hjemmeside. Illustrationen med den 21-årige dansker og hans snedækkede, efterladte rygsæk er fra www.news.com.au/mercury. Fold sammen
Læs mere

Håbet om at finde den 21-årige forsvundne dansker på Tasmanien er svindende og der er grund til bekymring for den unge turist.

Sådan lød meldingen fra det lokale politi i går. Samtidig har øens turistminister, Paula Wriedt, iværksat en undersøgelse af, hvorfor der gik fem dage, fra Kasper Sørensens rygsæk blev fundet på et bjerg, til en eftersøgning blev sat i gang. En eftersøgning, som i øvrigt måtte indstilles kort efter på grund af dårligt vejr i området.

Det var den lokale avis, The Mercury, som i går kunne fortælle, at myndighederne reagerede forsinket, da Kasper Sørensens rygsæk blev fundet. Ifølge avisen, som følger sagen meget tæt, fandt en anden vandrer rygsækken allerede tirsdag i sidste uge og meldte fundet til naturmyndighederne i området.

Ikke desto mindre blev eftersøgningen først sat i gang i søndags. Den 21-årige mand blev sidst set 4. juli, da en buschauffør satte ham af nær bjerget Cradle Mountain. Derfor er det også vanskeligt at vide, præcist hvornår rygsækken, som bl.a. indeholdt Kasper Sørensens danske pas, blev efterladt.

Kasper Sørensen ville angiveligt bestige bjerget på egen hånd, men han meldte aldrig sine planer til myndighederne i området, ligesom han kun havde haft sparsom kontakt med familie og venner op til sin forsvinden, fremgår det af de foreløbige oplysninger i sagen.

Rygsækken blev fundet et sted på bjerget, hvor mange turister og vandrere efterlader deres bagage, før de klatrer det sidste stykke til bjergtoppen. Ifølge The Mercury tager Tasmaniens turistminister sagen meget alvorligt og hun har bl.a. iværksat en øjeblikkelig gennemgang af regler og registreringsprocedurer for turister og vandrere i området. Eftersøgningen efter Kasper Sørensen bliver genoptaget så snart vejret tillader det, siger ministeren.