Håb for gamle kviksølvskader

Klinikassistenter, der frygter at være forgiftet efter arbejde med kviksølv for over 20 år siden, har stadig håb om, at få deres sag behandlet.

Der er håb for de mange tandklinikassistenter, som for over 20 år siden har arbejdet med kviksølv og nu frygter at have fået skader efter kontakten med det farlige stof.

Det mener HK/Privat på baggrund af et brev, som Arbejdsskadestyrelsen i disse dage sender til omkring 250 klinikassistenter, hvis eventuelle kviksølvskader er mere end 20 år gamle - og derfor som hovedregel er forældede.

Arbejdsskadestyrelsen gør opmærksom på, at den enkelte ikke i øjeblikket har ret til erstatning eller andre ydelser efter arbejdsskadeloven. Men samtidig oplyser styrelsen, at man vil tage sagerne op til fornyet vurdering i september 2008, hvor man forventer resultaterne af de undersøgelser, der i øjeblikket foregår.

Miljøkonsulent Svend-Erik Hermansen fra HK/Privat, der organiserer klinikassistenterne, kalder det meget tilfredsstillende.

1743 nuværende og tidligere klinikassistenter har henvendt sig til HK/Privat, fordi de frygter at være forgiftede efter at have arbejdet med kviksølv. 966 anmeldt deres sag til Arbejdsskadestyrelsen. Og nogle af sagerne er altså mere end 20 år gamle./ritzau/