HA-supporter: »Fedt at I fik svinet«

Med knivopgøret mellem Hells Angels’ talsmand Jørn »Jønke« Nielsen og en 22-årig mand med udenlandsk herkomst på Nørrebro forleden optrappes konflikten mellem indvandrer-banderne og rockerne. Søndag fremstilles Jønke i Dommervagten.

Foto: Scanpix

Det gamle billede af København som byen, hvor ænderne vralter over gaden, mens en venlig politimand holder trafikken tilbage, passer ikke længere.

Men man kan prøve med et nyt: En hårdt såret 47-årig Hells Angels-rocker jagter sammen med sin våbenbroder, et 24-årigt medlem af HAs ungdomsgruppering AK 81, en 22-årig mand af udenlandsk herkomst i en gade på Nørrebro. Den unge indvandrer har kort forinden med kniv angrebet og såret det, der engang var selve symbolet på rå og uangribelig magt uden for loven herhjemme – den danske talsmand Jørn »Jønke« Nielsen fra verdens mest kendte motorcykel-bande. Den 22-årige, der selv bliver stukket i låret med kniv, flygter for sit liv over i sin røde Mazda – kun for at torpedere en mur.

Politiet arbejder lige nu på at kortlægge enkelthederne i sagen og vil ikke udtale sig i sagen.

Støtte til »Jønke«
Til gengæld jubler HA-supportere over, at »Jønke« og hans makker fik givet igen med samme midler efter at være blevet angrebet.

»Fuck – det er sgu hårdt gået, Jønke, og fedt at I fik svinet i samme moment,« skriver en person, der kalder sig Stig på Hells Angels’ hjemmeside.

»God bedring til Jønke ... kæmp for retten til at forsvare hvad man har kært,« skriver en anden under navnet Ghe2.

Jørn »Jønke« Nielsen fremstilles i dag klokken 10 i dommervagten i København. Han sidder i øjeblikket varetægtsfængslet, sigtet for drabsforsøg.

Politi og HA enige
Men er der én ting, politi og Hells Angels er enige om, så er det, at knivopgøret på ingen måde er udtryk for en egentlig krig mellem indvandrerbander og rockerne.

»I denne sag er der intet, der tyder på, at det er et bevidst overfald på os. Ord som »krig« mellem os og indvandrergrupper bruges kun af pressen og nogle gange af politiet,« udtalte HA-talsmanden »Jam« i går til Ekstra Bladet, der blev inviteret indenfor i klubhuset på Svanevej.

Samme melding er flere politifolk, herunder lederen af politiets særlige Nationale Efterforskningscenter, Kim Kliver, kommet med. Det er ellers kun få måneder siden, at Kim Kliver, kommenterede oprettelsen af en særlig aktionsstyrke i Hells Angels – ungdomsgrupperingen AK 81 – med ordene:

»Vi noterer os det med interesse, set i lyset af den polarisering, der er mellem rockerne og det kriminelle indvandrermiljø,« siger kriminalinspektør Kim Kliver fra Rigspolitiet.

Grupperingens navn står for »Altid Klar HA«, og da Jørn »Jønke« Nielsen i en ambulance blev fragtet til dommervagten torsdag, blev han hilst med højlydte opmuntringer fra de unge Hells Angels sympatisører. Det var også to unge mænd herfra, der for nylig blev anholdt af politiet, mens de bevogtede en beværtning i København med pistoler på sig, mens Jønke selv nød en forfriskning indenfor.

Høvding myrdet
Jørn »Jønke« Nielsen blev landskendt, da han i sin tid myrdede rockerhøvdingen »Makrellen« på Christiania. For nylig har han på Hells Angels hjemmeside hånet to medlemmer af indvandrer-banden Den Internationale Klub, hvor han har afbilledet to ledende medlemmer med arabisk baggrund som henholdsvis et æsel og en sjakal.

Det nydannede AK 81 ses af politiet som rockernes forsøg på at opruste i tilfælde af en væbnet konflikt med indvandrerbanderne. Jørn »Jønke« Nielsen selv har forklaret, at grupperingen bare er tiltænkt unge uden motorcykel en chance for at snuse til livet i motorcykelklubben.

Han har hidtil afvist enhver tale om krig med indvandrerbanderne – bl.a. i magasinet Scanbike i august 2005: »De problemer – som også bikerne oplever med nydanskere – er ikke »kampen om narkomarkedet«, men derimod mere dagligdagsting som skænderier i trafikken og uoverensstemmelser på diskoteker. Problemer som også opstår imellem indfødte hvide danskere, men som i tilfældet med indvandrerne kan eskalere grundet disses gruppedannelser og mentalitet. Det har dog altid været muligt at ordne problemerne med dialog, og et slagsmål på et værtshus har endnu ikke ført til en krig om narkomarkedet, som politiet ofte hævder.«

Skræmte rockere?
Samme år udtalte den daværende leder af NEC, Troels Ørting, her i avisen om indvandrerbandernes legendariske evne til at mobilisere via SMS-kæder:

»Det kan give enhver halvgammel, fed rocker sved på panden.«

Når både politiet og Hells Angels insisterer på at tegne et billede af, at der hersker fred, er det sådan set sandt – hvis man altså som politiet og rockerne forstår ordet som fravær af en krig med håndgranater og automatvåben på åben gade.

Samtidig har Jørn »Jønke« Nielsen med knivopgøret og ydmygelserne af Den Internationale Klub, der har nære relationer til den såkaldte Blågaardsgruppe på Nørrebro, haft held til at dementere et andet billede, der var ved at opstå af Hells Angels.

Dét, hvor en gruppe af andengenerations indvandrere skræmmer en rocker med sølvstænk i skægget over på den anden side af gaden på Nørrebro.