H1N1-influenza er vendt tilbage

Flere er blevet indlagt med den frygtede influenza H1N1.

Der er ingen grund til at frygte H1N1 med mindre man er i risikogrupperne, siger Sundhedsstyrelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRIAN SNYDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sidste års store samtaleemne, influenzatypen H1N1, også kendt som svineinfluenza, er kommet tilbage.

Både herhjemme og i udlandet har den kostet hospitalsindlæggelser, og der vil formentlig komme flere, vurderer direktør Else Smith fra Sundhedsstyrelsen til metroXpress. Men selv om sygdommen i den nye sæson har kostet dødsfald i landene omkring os, har de færreste grund til bekymring.

»H1N1 ligner andre typer influenza. Man kan føle sig meget syg nogle dage, men man bliver rask igen. Imidlertid er der nogle risikogrupper, som vi har anbefalet at blive vaccineret, og det er de forhåbentlig blevet på nuværende tidspunkt,« siger Else Smith.

Tal med din læge

»I landene omkring os er der et stigende antal influenzaramte, så det stiger formentlig også herhjemme. Tilhører man en af risikogrupperne, og er man bekymret for at blive smittet, bør man tale med sin egen læge. Men som sagt kommer de fleste relativt let gennem sygdommen,« siger Else Smith.

I modsætning til sidste år er en vaccine mod H1N1 denne gang en del af den sædvanlige sæsonvaccine mod influenza, netop fordi eksperter forventede, at H1N1 ville dukke op igen.