Gymnasierektor meldt til politiet

Rektor ved Sorø Akademi Kristian Jacobsen er blevet meldt til politiet for ikke at håndtere en voldtægtssag mellem to elever korrekt.

En voldtægtssag på Sorø Akademi, som ses på luftfotoet, er måske ikke blevet håndteret korrekt. Nu er rektoren på gymnasiet blevet meldt til politiet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En dansk gymnasierektor er blevet meldt til politiet.

Det drejer sig om Kristian Jacobsen, der er rektor ved Sorø Akademi, der torsdag er blevet anmeldt til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Det skriver Ekstra Bladet.

Anmeldelsen kommer i forbindelse med en voldtægtssag. Her gik en 17-årig pige og hendes forældre til rektoren med en voldtægtsanklage, der retter sig imod en 19-årig elev.

Ekstra Bladet har tidligere på baggrund af en aktindsigt beskrevet, at der gik to måneder fra pigens kontakt til rektor i september 2021, før rektoren anmeldte sagen til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Rektoren har forklaret, at han først ikke præcis kendte konflikten, men at han anmeldte den, så snart sagens alvor gik op for ham.

Tilsidesættelse af underretningspligt

Kirsten Ketcher, der er professor emerita i socialret ved Københavns Universitet, har tidligere sagt til Ekstra Bladet, at hun vurderer, at der er tale om »meget grov forsømmelse«, og at rektoren står til en fyreseddel. Den slags anklager skal ifølge professoren anmeldes til politiet med det samme.

Den 19-årige mand blev efterfølgende tiltalt i voldtægtssagen. Ekstra Bladet skriver, at det er mandens forsvarsadvokat, Julie Stage, som har anmeldt rektor Kristian Jacobsen til politiet.

»Jeg kan bekræfte, at jeg har indgivet en politianmeldelse af rektor på Sorø Akademi. Det har jeg, fordi jeg har begrundet mistanke om, at rektor har foretaget en sådan tilsidesættelse af sin underretningspligt i forhold til serviceloven, at han har gjort sig skyldig i overtrædelse af straffeloven,« siger Julie Stage til avisen.

Advokaten har tidligere forklaret, at rektoren efter hendes mening har trådt hendes klients rettigheder under fode samt svækket politiets efterforskning, fordi vigtige beviser som opslag på sociale medier ifølge advokaten er gået tabt.

Kristian Jacobsen har ifølge Ekstra Bladet ingen kommentarer til, at han er blevet politianmeldt.