Gymnasieeleverne får ny formand

Læs mere
Fold sammen

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning har på sit årlige landsmøde valgt den næste formand for elevorganisationen, når den nuværende formand Mathilde Lynggaard Vinther skal afløses på posten efter sommerferien. Den nye formand bliver 19-årige Veronika Ahrensbøll Schultz, der til dagligt går i 3.G på Christianshavns Gymnasium i København, oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Den nye formand vil kæmpe for, at gymnasiet bliver et mere mangfoldigt og inkluderende sted, så en gymnasial uddannelse fortsat er en uddannelse for alle, der vil, lyder det i pressemeddelelsen.

Derudover mener Veronika Ahrensbøll Schultz, at gymnasiet skal blive bedre til at bekæmpe diskrimination på baggrund af køn, seksualitet og etnicitet.

»Gymnasiet skal blive bedre til at uddanne elever i at bekæmpe diskrimination og fremme tolerancen over for mennesker, der bryder med samfundsnormen. Hvad enten det er elever, der bryder med den negative sociale arv, elever af anden etnisk herkomst eller elever, der på anden måde er udsatte over for marginalisering og diskrimination i samfundet,« udtaler den kommende formand i pressemeddelelsen.