Gymnasieelever så sexvideo til morgensamling

Elever og lærere så måbende til, da en amatørvideo af en elevs samleje med en ung kvinde pludselig røg på storskærm til en skoleafslutning.

MODELFOTO. Under en afslutningsceremoni på Gammel Hellerup Gymnasium, hvor samtlige elever og lærere var samlede, blev der pludselig vist en video af én af skolens elever, hvor han har sex med en ung kvinde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En morgensamling på Gammel Hellerup Gymnasium udviklede sig yderst utraditionelt forrige tirsdag.

Under en afslutningsceremoni, hvor samtlige elever og lærere var samlede, blev der pludselig vist en video af én af skolens elever, hvor han har sex med en ung kvinde. Det skriver Politiken fredag.

Under et afslutningsarrangement på gymnasiet blev der vist forskellige filmsekvenser af de afgående 3. g'ere.

Pludselig tonede optagelsen af en fyr fra en af afgangsklasserne frem på storskærmen. Scenen er filmet ind gennem et vindue, og her ser man, hvordan den unge mand først har oralsex og senere fuldbyrdet samleje med en ung kvinde, han havde taget med hjem.

Ifølge skolen var der mellem 400 og 500 mennesker til stede til morgensamlingen, og det var eleverne selv, der bidrog med de små filmsekvenser til afslutningsceremonien.

Ung kvinde har ikke givet samtykke

Ifølge Politiken går den unge kvinde på filmen ikke selv på skolen, og hun har tilsyneladende ikke givet samtykke til fremvisningen. Det er endnu uvist, hvorvidt den mandlige elev har gjort det.

Skolens rektor Jørgen Rasmussen beklager episoden og siger til avisen, at han endnu ikke har besluttet, hvilke konsekvenser filmen skal have for de implicerede.

- Først skal vi finde ud af, præcis hvem der står bag. Vi har ikke taget stilling til en politianmeldelse, siger han.

Ekspert: Strafbart at vise film

For fremvisningen er ikke bare grænseoverskridende for de medvirkende og de, der så på. Den er også strafbar, understreger ekspert i mediejura Oluf Jørgensen fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

- Med fremvisningen ved morgensamlingen er der tale om en videregivelse af materiale, som er krænkende. Det er en klar overtrædelse af straffeloven. Afsløring af seksuelt samkvem er en meget grov krænkelse. Hvis kvinden i videoen anlægger et civilt søgsmål om økonomisk godtgørelse, så vinder hun formentlig, siger han til Politiken.

Men hvordan kan unge overhovedet finde på at optage hinanden i skjul, mens de har sex, og derefter vise det for en bred skare?

Sex & Samfund: Unges grænser har flyttet sig

National projektleder i Sex & Samfund, Jeppe Hald, forklarer, hvordan den stigende digitalisering af samfundet og de mange reality-programmer har været med til at flytte grænserne for visse unge.

- Det er bestemt en sag, man skal tage alvorligt, men jeg mener, det er en enkeltstående sag. Jeg mener ikke, den viser, at de unges grænser generelt har rykket sig. Det er nogle enkelte unge, der har fået rykket deres grænser, siger han til bt.dk.

- En del af ungdomskulturen har rykket sig, men der er stadig nogle grænser, man ikke går over. Det kan godt være, de unge viser mere bar hud i dag, men man kan stadig ikke vise seksuelle handlinger offentligt. Dels er der en grænse i lovgivningen, dels ligger der for de fleste mennesker en grænse i at have sex offentligt, siger han.

Jeppe Hald mener, gymnasiet har manglet nogle retningslinjer for, hvad der måtte vises til morgensamlingen.

De unge bombarderes med sex og nøgenhed gennem medierne, og derfor efterlyser han generelt et større ansvar hos ungdomsuddannelserne til at fortsætte seksualundervisningen.

DELTAG I DEBATTEN HER:

Hvad synes du om, at en eller flere elever har valgt at fremvise sexvideoen til 400-500 elever til en morgensamling? Er det bare en sjov joke? Eller er det en forulempning af både dem, der måtte se på og dem, der er på videoen, og som ikke har givet samtykke? Hvad mener du?