Gymnasieelever genkender ikke billede af SU-svindel

Ifølge folketingssvar fusker studerende med deres adresse for at få en højere SU. Det genkender eleverne ikke.

Formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Jens Philip Yazdani, deler »på ingen måde« opfattelsen af, at der er et stort problem med elever, som snyder med SU'en. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Jens Philip Yazdani, deler »på ingen måde« opfattelsen af, at der er et stort problem med elever, som snyder med SU'en.

»Der er sikkert enkelte personer, som har en moralsk karakter, der gør, at de ikke synes, det er forkert,« siger Jens Philip Yazdani.

»Det tal, man kan dokumentere, ligger under en promille. Og så kan det godt være, at der er et skyggetal, men det er ikke noget, at vi fra elevside kan sige er særligt stort.«

Ifølge Berlingske fusker flere studerende med deres bopælsadresse for på den måde at indkassere en højere uddannelsesstøtte, selv om de bor hjemme.

Tallene stammer fra et folketingssvar og viser konkret, at kun seks personer blev grebet i svindel med SU i 2015, mens tallet var steget til 54 i 2016 og igen steget til 66 personer de første ti måneder af 2017.

Tallene viser også, at det især er studerende med ikkevestlig baggrund, som snyder med SU'en. I 2017 havde 50 ud af de 66 personer anden etnisk baggrund end dansk.

Men heller ikke det billede genkender Jens Philip Yazdani, som selv har været elev på Aarhus-gymnasiet Langkær Gymnasium, hvor en stor del af eleverne har ikkevestlig baggrund.

»Jeg har selv gået på et gymnasie, hvor der er mange med anden etnisk baggrund end dansk, og jeg har på ingen måde en opfattelse af, at der er mange, som snyder med sin SU.«

/ritzau/