Gymnasieelever er rystet over angreb mod studenter

Hos Danske Gymnasieelevers Sammenslutning håber man, at politiet tager angreb mod studenter alvorligt.

Hos Danske Gymnasieelevers Sammenslutning håber man, at politiet tager angreb mod studenter alvorligt. Her ses formand Martin Thing. Scanpix/Ida Marie Odgaard Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Det er intet mindre end ubehageligt, at studenter bliver udsat for kasteskyts og andre angreb på deres studentervognskørsel.

Det mener Martin Thing, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

- Vi mener selvfølgelig, at det er meget alvorligt, at der er nogle, der oplever de her ting på deres vognture. Det er meget rystende, siger han.

Ifølge Ekstra Bladet blev en gymnasieklasse fredag udsat for kasteskyts på Amager. En gruppe unge blokerede vejen med containere og en personbil, så studentervognen ikke kunne komme forbi. Da vognen stoppede op, blev der kastet med æg mod de studerende.

BT skriver søndag, at en HF-klasse fra Herlev oplevede noget lignende. Her måtte to kvindelige studenter efterfølgende til behandling på Herlev Hospital. De to kvinder fik sprøjtet syreholdig væske i øjnene i Husum vest for København.

Politiet siger til BT, at sagen blev anmeldt som vold lørdag, og at efterforskere vil tage fat i sagen mandag. Her vil klassekammeraterne blive afhørt, for sagen "får absolut ikke lov til at dø."

- Alle skal have det sjovt, når de bliver færdige med deres uddannelse, og det er, uanset hvad de har læst. Vi håber, at det er noget, politiet tager alvorligt, men det formoder vi også, at de gør, siger Martin Thing.

- Desuden håber vi også, at de firmaer, der udbyder de her vogne, tager sikkerheden alvorligt, tilføjer formanden.

De to episoder mod de nyudklækkede studenter er ikke noget, man er vant til at høre om, fortæller formanden.

- Det er faktisk helt nyt. Vi har aldrig hørt om det før. Det er først i år, at vi er begyndt at høre om det. Det er en uhyggelig tendens, hvis der er studenter, der er decideret mål for andre, siger Martin Thing.

/ritzau/