Gymnasieelever afleverer opgaver fra nettet

Internettet er en guldgrube af gymnasieopgaver. Det er så stor en fristelse for nogle elever, at de ender med at aflevere andres arbejde i eget navn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er både nemt og hurtigt at finde færdige opgaver online, og det benytter tusindvis af gymnasieelever sig af, skriver dr.dk.

De såkaldte opgavebanker skal tjene som inspiration, men nogle gymnasieelever springer over, hvor gærdet er lavest, og afleverer opgaver, hvor deres største selvstændige bedrift er at trykke print.

»Det et stigende problem. Elever har altid snydt, men i dag er der rigtig mange opgaver, der er tilgængelige, og det frister,« siger formand for Gymnasieskolernes Lærerforening, Annette Nordstrøm Hansen.

Tendensen bliver bekræftet af Erling Petersson, der er rektor på Esbjerg Gymnasium.

Han fortæller, at han jævnligt møder elever, som er mistænkt for at snyde ved at aflevere andres opgaver. Omkring 15 elever fra Esbjerg Gymnasium har derfor fået en advarsel alene i år.

»Jeg vil tro, at vi sådan cirka hver 14. dag har en elev til samtale. Og i langt de fleste tilfælde indrømmer eleven også, at der har været tale om afskrift,« siger han til dr.dk.

Opgaverne er blandt andet tilgængelige på hjemmesiden opgaver.com, hvor der årligt bliver downloadet over 200.000 opgaver.

Gymnasiernes bedste våben mod snyderiet er en elektronisk plagiat-system, som kan samkøre opgaver med tekst fra nettet. Systemet har dog ikke adgang til de opgavebanker, hvor man skal betale for opgaver, skriver dr.dk.

BNB