Gymnasieelev dømt for karakterfusk

20-årig fik 30 dages betinget fængsel for at ændre på sin egen og sine klassekammeraters danskkarakterer.

Foto: Kristian Sæderup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kostede en 20-årig mand 30 dages betinget fængsel og endnu et år i gymnasiet, at han før sommerferien misbrugte kodeordet til Solrød Gymnasiums IT-system.

Det skriver Dagbladet Køge fredag.

Dommen blev afsagt for nogle dage siden i retten i Roskilde. Ifølge Dagbladet Køge fik manden, der på det tidspunkt gik i 3. G, kendskab til det password, som lærerne bruger til at logge sig ind på gymnasiets IT-system. Bagefter gik mand ind og forhøjede sin egen og 20 klassekammeraters dansk-karakterer.

Ifølge anklageren var der tale om en "ret alvorlig overtrædelse". Forsvareren var enig, men mente at det var en formildende omstændighed, at den unge mand ikke tidligere er straffet. Forsvareren påpegede ifølge Dagbladet Køge også, at "unge er meget nysgerrige". Anklager og forsvarere var dog enige om, at straffen under alle omstændigheder skulle gøre betinget.

Rektor på Solrød Gymnasium Bjarne Thams siger til DR Nyheder, at han meldte gymnasieeleven til politiet, selvom han havde ondt af ham.

"Jeg var nødt til at reagere på det. Jeg havde sagt i klassen, at hvis vedkommende meldte sig, og vi kunne få en god snak omkring det, så ville jeg ikke politianmelde det,"! siger Bjarne Thams. Da ingen meldte sig, overtog politiet sagen, og da man han havde fundet frem til gerningsmanden, blev han bortvist fra gymnasiet.

Det er uvist, præcis hvordan gymasieleven fik fat i kodeordet, men nu strammes der op.

"Vi har indskærpet over for lærerne, at det er vigtigt at passe på", siger Bjarne Thams til DR Nyheder.