Gullestrup-voldtægtssag kommer ikke for Højesteret

Den 16-årige dreng, der voldtog en tiårig pige sidste efterår, skal ikke have prøvet landsrettens betingede udvisning af ham i Højesteret.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 18-årige Ahmed Omar Mohamed, der 17. juni blev idømt seks års fængsel i Vestre Landsret for at have voldtaget en blot tiårig pige i et skovstykke i Gullestrup ved Herning samt forsøgt at voldtage yderligere to piger, kan ånde lettet op, skriver BT.

Landsrettens beslutning om at lade den 18-årige slippe med en betinget udvisning, får nemlig ikke lov at blive prøvet ved Højesteret, sådan som Rigsadvokaten og flere politikere ellers havde ønsket.

Det oplyser Procesbevillingsnævnet, der onsdag har truffet afgørelse i sagen.

»Vi har drøftet sagen på et møde i dag og har netop sendt et afslag af sted til Rigsadvokaten,« oplyser sekretariatschef Hanne Kjærulff til BT.

Hun ønsker ikke at begrunde afslaget, men henviser til, at sagen enten skal være principiel eller indeholde andre særlige grunde, for at den kan komme for Højesteret.

Landsrettens dom i juni, der lempede byrettens ubetingede udvisning af den 18-årige, mødte kritik fra både folketingspolitikere samt tænketanken CEPOS, der krævede Højesteret på banen.

Voldtægtssagen fra Gullestrup nord for Herning skete lørdag 19. november. En tiårig pige blev voldtaget på et skovstykke, men hendes niårige veninde undslap og flygtede hjem til sine forældre, som slog alarm til politiet.

Gerningsmanden havde forinden taget kontakt til de to piger på en legeplads i byen og lokket dem derfra og videre ind i skoven.

En lille uge efter voldtægten, fredag 25. november, blev en 16-årig dreng fra Gullestrup anholdt på sin bopæl. Han blev sigtet for voldtægt af pigen samt voldtægtsforsøg af den niårige veninde. Dagen efter blev den 16-årige fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre.

Fredag 2. december erkendte gerningsmanden hændelsesforløbet.